Klart for kaos- og festlørdag i Ålesund

9000 turister i sentrum samtidig med Sommerfesten på Giske

Med fem cruiseskip som har kapasitet til 9.000 personer til kai samtidig kombinert med Sommerfesten på Giske er sannsynligheten stor for at du befinner deg i kø lørdag. I tillegg skulle både Moa- og Blindheimstunnelen holde stengt hele helga, men dette er nå endret.

Mye folk Lørdag kan det blir tett med folk i sentrum og mange biler på vegene. Politiet oppfordrer folk til å benytte seg av kollektivtilbudet dersom de skal bevege seg rundt i Ålesund lørdag.  Foto: Illustrasjon: STAALE WATTØ

pluss

– Vi har laga en plan for Sommerfesten. Dit sender vi ut folk på lørdag. Når det gjelder cruiseskipene tar vi høyde for at det blir mye folk i gatene på lørdag, forteller operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt, Tor André Gram Franck. Han mener imidlertid det er vanskelig å forberede seg på noen annen måte.