Sunnmøre Friluftsråd ikke fornøyd med kommunens behandling av den nedlagte søppelfyllinga

Slår alarm om Gangstøvika: Tømte rett i sjøen

– Dette ser ikke bra ut!

rett i sjøen: Da Sunnmøre Friluftsråd tok med Sunnmørsposten for å vise hvor mye søppel som ligger i sjøkanten, tippet kommunens kostebil lasta rett i sjøen. Kommunen forsikrer at dette ikke skal skje, og at det var spesielle forhold som gjorde at bilen måtte tømmes for vann. 

Dette skal ikke skje. Kostebilen skal tømmes i Bingsa

Oddvar Kongsvik
pluss

Vi sitter i båten til Sunnmøre Friluftsråd som har fått penger fra Miljødirektoratet for å registrere og samle inn søppel langs Ellingsøyfjorden og Borgundfjorden. Eirik Johan Kårby leder prosjektet for friluftsrådet som er spesielt bekymra for forholdene rundt den nedlagte søppelfyllinga i Gangstøvika. Nå vil han vise oss alt avfallet som ligger i foten av fyllinga.