Vard med kontrakt på ny miljø-ferje

Boreal har inngått kontrakt med Vard om bygging av en ny miljøferje.

Ferja som Vard skal bygge er designet av Multi Maritime i Førde.   Foto: Illustrasjon: Multi Maritime

pluss

– Nullutslippsteknologi har vært viktig i utviklingen, og den nye fergen blir hel-elektrisk, skriver Boreal i en pressemelding.

Ferja skal bygges ved Vard Brevik i Porsgrunn, og settes i drift 1. januar 2020 på sambandet Kvanndal-Utne i Hordaland.


Driftsdirektør fortel om 19 nye anbod

Superferje på plass i Norge

MF Gloppefjord, den første av to batteriferjer som skal trafikkere Anda - Lote, var framme i Florø torsdag morgon. Det melder Fjord1.

– Norske verft er kjent for god kvalitet, så når de også er konkurransedyktige på pris, blir valget enkelt. Kontrakten sikrer lokal verdiskapning og norske arbeidsplasser langs kysten. Vi ser frem til samarbeidet om denne fergen, sier konsernleder Kjetil Førsvoll i Boreal.

– Vi ønsker Boreal velkommen til VARD. Vi gleder oss til å bygge denne nye fergen hvor vi kan ta i bruk vår kompetanse innen batteriløsninger for miljøvennlige fartøy, sier konsernsjef i VARD, Roy Reite.

Hordaland fylkeskommune har stilt krav om minst 55 prosent reduksjon av klimagassutslipp i neste kontraktsperiode for alle ferjesamband.

Den nye ferja skal utstyres med batteripakker om bord som kan lades fra strømnettet. Ferja skal oppfylle strenge miljøkrav, noe som innebærer omfattende reduksjon avCO2-utslipp, forbruk av drivstoffog energibruk, står det i pressemeldingen.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
pluss