Tar ikke nok hensyn til jugendstilmiljøet

Dersom kommunen sier ja til nybygget i Øwregata, vil fylkeskommunen si nei.

Nybygg: Både fylkesrådmannen og Aalesunds Museum mener det planlagte nybygget i Øwregata ikke passer inn sammen med en øvrige bebyggelsen. Illustrasjon: PLOT Arkitekter 

pluss

Det skriver fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik i et brev til Ålesund kommune. Det planlagte nybygget i Øwregata 8 og 10 A tar etter fylkesrådmannens mening ikke tilstrekkelig hensyn til karakteren i det verna jugendstilmiljøet i gata. Guttelvik understreker at det ikke er et mål å etterligne stilen fra tidlig på 1900-tallet, men at arkitekturen fra i dag må samtale godt med omgivelsene både når det gjelder størrelse, proporsjoner, materialvalg og farge. Fylket er også kritisk til utkraga balkonger og at fasadene skal være platekledd.