– Ap er ikke lenger i stand til å styre Norge

Frp-leder Siv Jensen gikk til frontalangrep på Arbeiderpartiet i sin tale til landsmøte. En tale som i stor grad handlet om innvandring.

Partileder Siv Jensen på Frps pressekonferanse før helgens landsmøte onsdag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix 

Landbruksminister Jon Georg Dale startet Frp-landsmøtet med å dele ut pølser. 

pluss

–Jonas Gahr Støre ble ikke statsminister og Hadia Tajik ikke justisminister. Det er en seier i seg selv.  Velgerne ville ikke ha en ny regjering. De ville ha mer av Frps politikk.

Slik startet Jensen sin tale til landsmøtet.

–Frp satt fire år i regjering og vi ble gjenvalg. Vi klarte det. Kjære Frp-venner, dere er helt rå, var beskjeden fra Frp-lederen.

Og Støre og Ap fikk sitt pass påskrevet.

– Vi ser en svak leder i det største opposisjonspartiet som står i spagat i blant annet innvandringspolitikken. Etter Støres vingling står det klart for meg at Arbeiderpartiet ikke lenger er i stand til å styre dette landet, mener Jensen.

Landbruksminister Jon Georg Dale startet Frp-landsmøtet med å del ut pølser. 

 

Som brukte innvandringspolitikken som et eksempel på det.

– Det kan ikke være slik at Ap sitter med definisjonsmakten over hva som er anstendig. Med Frp i regjering har vi tidenes strengeste innvandringspolitikk. Vi lar oss ikke kneble.

– Det er ikke hatprat å ønske en streng innvandringspoliitkk. Det er ikke hatprat å snakke om kvinneundertrykkelse. Det er ikke hatprat å si at alle må lære seg norsk, var beskjeden fra Jensen.

Sylvi skryt

Applausen stod i taket da Frp-lederen roste Sylvi Listhaug for hennes innsats i regjeringen.

– Innvandringen må reduseres. Først med Frp i regjering ble bremsen er satt på. Sylvi gjorde en strålende jobb i regjering. Hun strammet inn innvandringspolitikken slik fikk vi kontroll med den største flyktningestrømmen verden har sett.

Og kom med klar beskjed til de i innvandrermiljøet som snakker om familiens ære.

– Når en innvandrerfamilie legger bånd på jenters sosial liv, er det helt uakseptabelt. Jenter som kysser en gutt med feil opprinnelse eller oppfører seg for vestlig. Enda verre er når gutter kan oppleve en helt annen frihet.

– Det er på tide og si det som det er. Ære i det norske samfunnet følger ikke familien. I Norge gjør du deg fortjent til ære gjennom innsats, i skole i jobb og i tjeneste for samfunnet.

– Jeg tror ikke et sekund integreringsutfordringen løser seg selv. Vi må stille krav, er beskjeden fra Frp-lederen.

Skal tørre

Hun forklarte fjorårets valgresultat med partiet hadde løsninger som velgerne trodde på.

– Vi har satt i gang en massiv utbygging av veier.  Helsekøene er kortere, det er flere politifolk og fengselskøene er borte, oppsummerte Jensen.

– Vi skal utfordre etablerte sannheter og vil skal tørre der andre tier, er Siv Jensens oppskrift på fortsatt Frp-suksess.

– Motstanden mot oss finnes i media og i samfunnslivet. Anders Lange møtte motstand, Carl  møtte motstand. For 45 år siden var vi et protestparti. Nå sitter protestbevegelsen ved kongeens bord. Arven vi fører videre forplikter. Ingen skal forandre oss. Vi skal aldri gi oss, avsluttet Siv Jensen.Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
pluss