Lansering av framtidsromanen «Nullingen av Paul Abel»

Nærmere virkeligheten enn en skulle tro

Bjørn Vatne har ikke funnet på grafén, som folka med de mest moderne «sjalkene» - eller mobiltelefonene, har innoperert i hodet i den nye boka hans. Det samme er tilfelle for sosialpoeng-systemet som er der. De eksisterer allerede begge to.
pluss

Og nei, vi visste ikke dette fra før. Vi har lært det av Vatne sjøl på mandagens boklansering på biblioteket i Ålesund: Mens det blant anna forskes på bruken av supermaterialet grafén i sensorer så små at de kan plasseres for eksempel i hjernen, har Kina et poengsystem for sosial kontroll der det visstnok kan resultere i at du ikke får lån til bolig, det å ikke gjøre slik regimet vil.

Poenget? Selv om «Nullingen av Paul Abel» tidsmessig er plassert noen tiår fram i tid fra nå og har flere elementer av science fiction i seg, er det ikke alt i den som er like langt fra virkeligheten - så tenkt, som en kanskje skulle tro.