De visste godt hva de gjorde da de la turen om Hjørundfjorden

Ting tyder på at akkurat dette fotografiet ikke har vært på trykk i avisa før.

  Foto: Staale Wattø

pluss

Hvorom allting er, så var kollega Wattø påpasselig på plass ved skutesida da kongeskipet «Norge» gled stille og pent ut fra nydelige Øye.

August 1993 ble visst minneverdig for flere enn bare sølvbrudeparet om bord: Det store presseoppbudet hadde gode dager og kom forholdsvis nær innpå alle de kongelige.

Vi har dronning Sonja og Kong Harald til venstre for den oransje livbøya her. Haralds spreke søster, prinsesse Astrid ved hans venstre side, muntert vinkende hun også.


Noe beskjemmet må vi innrømme at detaljkunnskap om slektene lenger sør på kontinentet står noe tilbake for det ønskede. Men er det ikke Juan Carlos med frue vi har rett til høyre for bøya?

Hele reisefølget ble utstyrt med spesiallagede gensere merket Silver Cruise 1993. Ja, det ser forsyne oss ut som om det lette og ledige antrekket inkluderte skyggeluer også.

Harald har visst forlagt sin og grepet en reserveløsning.


Noe av det artigste som skjedde i løpet av denne koselige rundturen på Nordvestlandet var episoden oppunder Briksdalsbreen.

Artig for presse og gjester, men et tilsvarende mareritt for sikkerhetsfolket: Flere av «objektene» lot hestetrille være trille og labbet i stedet i veg for egen maskin nedover dalen etter endt fotosesjon ved isen.

Naturen vant visst over kulturen den gangen. De kongelige storkoste seg, intet mindre.

For noen tiår siden: Les mer historisk stoff i Sunnmørsposten.