Kommunesamanslåing:

Snart er dei i same båt

Seglskuta «Beverly» legg til kai i Volda sentrum. Sola skin over bygda som i 2020 blir kommunesenter også for honndølene.

STUDENTAR: Vel heime etter ei veke på Yksnøya, myser friluftsstudentane Sigrid Thane, Helge Karbø, Louise Tackmann, gjestemannskap Halvor Johansen Mære, Johannes Bolstad og Johannes Madsen. FOTO: TERJE ENGÅS 

Kommunane Volda og Hornindal skal  slå seg saman. Den nye kommunen, som skal heite Volda, ser dagens lys 1. januar 2020, og får meir enn 10.400 innbyggarar. Vi har besøkt det som i dag er Volda kommune.

pluss

For sol er heller uvanleg på desse kantar. Studentar er derimot eit daglegdags syn. Studentar har det vore i Volda sidan lærarskulen Voldens Privatseminarium vart starta opp i 1895 av Henrik Kaarstad og Aage Stabell.