«Bettan» blir med på minikonsert ved julegryta i Ålesund

Vil gjerne spre juleglede

Elisabeth Andreassen tar med seg Øivind Blunck, Reidun Sæther og Trond Nagell-Dahl, og lager liv og røre rundt julegryta.

Juleshow med Bettan: Elisabeth Andreassen (th) med Øivind Blunck og Reidun Sæther.  

Tradisjon: Fra Sunnmørspostens minikonsert ved julegryta i 2014. Stina Hole Ulla (th) og Erlend Bratland stilte opp. Arkivfoto: Jan Ove Steffensen 

pluss

Det er Sunnmørsposten som på sin vakt ved julegryta til Frelsesarmeen på St. Olavs plass tirsdag 18. desember, har invitert de fire artistene med på laget.

Minikonserten starter klokka 15

Kvartetten skal ha juleshow på Parken kulturhus senere på kvelden, og stiller mer enn gjerne opp for Frelsesarmeens gryteaksjon i forkant:

– Det er veldig hyggelig å få lov til å hjelpe til på denne måten. Dette er lett å si ja til, sier Elisabeth «Bettan» Andreassen.

– Frelsesarmeen gjør en viktig innsats for mennesker som trenger hjelp og støtte, og da er det fint at vi artister på turné får mulighet til å støtte opp om deres arbeid på denne måten. Det er et hektisk turnéliv nå før jul, men så hektisk er det ikke at vi ikke også kan være med på å skape litt stemning i sentrum, for en god sak, sier Bettan.

Et opptak av minikonserten vil bli lagt ut på Sunnmørspostens nettside, smp.no.

Se vår minikonsert med Elisabeth Andreassen, Reidun Sæther, Øyvind Blunck og Trond Nagell-Dahl ved julegryta på Sankten. Lokale talent som Mia Charlotte Nøringseth og Jonas Volle Åkre deltar også, i tillegg til elever ved Hessa skole.

Pustehull

Hvilke sanger eller innslag publikum kommer til å få høre på minikonserten på tirsdag, vet ikke Bettan ennå, men det blir noen utdrag fra juleshowet, kanskje en medley eller to.

– For meg er musikk veldig viktig, i både glede og sorg. Personlig er jeg ikke en som stresser så mye til jul, og jeg prøver å finne de små pustehullene i alt det hektiske der en kan kose seg sammen med sine nærmeste. Mye handler om god planlegging, og om å gjøre mest mulig sammen, også i en travel førjulstid. Da handler det om å kjøpe juletre sammen, og pynte det sammen, og kanskje gjøre innkjøp sammen, i stedet for at alle gjør alt hver for seg, sier Bettan, som er på turné helt fram til 21. desember.

Hva hun selv hører på av julemusikk varierer fra år til år.

– Men jeg hører alltid mye på Jan Werner. Det er fint.

Jan Werner Danielsen og Bettan var nære venner og samarbeidspartnere fram til han døde i 2006.

Å være sammen

I 2016 mistet Bettan ektemannen Tor, og sorg er et av temaene hun har fortalt om i biografien «Bettan» som kom ut tidligere i høst. Bettan signerer boka på Ålesund Storsenter før konserten ved julegryta.

– I år blir det julefeiring med Tors familie, inkludert Guri Schanke, som Tor var onkel til. Det gleder vi oss veldig til alle sammen. I jula er det viktig å være sammen. Det kan vi også være rundt julegryta, sier hun.

Se vår minikonsert med Elisabeth Andreassen, Reidun Sæther, Øyvind Blunck og Trond Nagell-Dahl ved julegryta på Sankten. Lokale talent som Mia Charlotte Nøringseth og Jonas Volle Åkre deltar også, i tillegg til elever ved Hessa skole.