Maritim næring har etablert månedlige møter med politikerne på Stortinget

Maritimt møte med Mørebenken

Equinor skviser sine leverandører. Det kan falle tilbake på selskapet selv.

Maritimt: Fra venstre Vetle Wang Soleim (H), Helge Orten (H), Anne Breiby (prosjektleder), Inge Lien (Sp), Jan Steinar Johansen (Frp), Bente Lund Jacobsen (styreleder Brønnbåteiernes forening), Oskar Grimstad (Kystrederiene), Henry Dalelid Vedde (Haram NI), Steinar Reiten (KrF), Arnfinn Ingjerd (Maritimt Forum) og Ove Paulsen (styreleder Atlanterhavsparken).  Foto: Johan Behrentz

pluss

Det mener Arnfinn Ingjerd som er leder i Maritimt Forum Nordvest. Mandag hadde han og flere representanter for den maritime næringen på Sunnmøre møte med Mørebenken. Alle hadde sine innspill som de mener Mørebenken må bringe videre inn mot dem som tar beslutningene.

– Det er ikke Equinor sin skyld at offshorerederier har påført seg selv store kostnader og investeringer, men det statlige selskapet bør ta et samfunnsansvar for at næringen får mulighet til å reise seg igjen, sier Ingjerd.