Løke jakter løype-rekorden i Norddal

Arrangørene markedsfører «1851 Opp-Ned Norddal» som Norges høyeste motbakkeløp. Med rette. I år skal «rebellen» Frank Løke jakte på løype-rekorden til Lars Åkernes Rimreit fra Eidsdal.

På rekordjakt: Omstridte Frank Løke har takket ja til å delta i motbakkeløpet 1851 Opp Ned Norddal i slutten av august. Her jubler han på toppen av Gaustadtoppen etter å ha fullført Norseman. Han lover å gjøre et skikkelig forsøk på å slett løyperekorden opp til Torvløysa og ned igjen. Foto: Privat 

pluss

Rimreit satte rekorden i fjorårets løp, og den lyder på imponerende 2. 44.16. Og da løp han altså fra fjøresteinene nede i Norddal sentrum, til topps på fjellet Torvløysa og ned til fjøresteinene igjen. Og Torvløysa rager hele 1851 meter over havet! En løpsdistanse på hele 24,4 km.