Opprykket til eliteserien glapp for Aaleseunds Schaklag, men unge talenter overbeviste

Sjakkframtida ser lys ut

Dessverre glapp opprykket til eliteserien for Aalesunds Schaklag under helgens kvalifisering, men den yngste garde av ålesundsspillere imponerte stort under både kvalifiseringa og i Ålesund Grand Prix.

stortalent: 14-årige Mathias Unneland fra Ellingsøya spilte meget bra under hele helgens sjakkturnering på Hotell Noreg. Der han var nest beste spiller for Aalesunds Schaklag i eliteseriekvalifiseringa med 2,0 poeng etter tre lagkamper. I lynsjakken lørdag kveld slo unggutten til med 3. plass av hele 45 spillere der han fikk totalt 6,5 poeng, likt med spilleren på 2. plass. ALLE FOTO: JARLE MORDAL  Foto: Jarle Mordal

pluss

For 14-årige Mathias Unneland og 11-årige Aleksander Skrede Hausken er to navn å merke seg hvis duoen fortsetter med sjakk i åra som kommer.