Slik møblerer du en sunnmørsk uteplass

– Når det kan bli så mye som fire årstider på en dag her på Sunnmøre, kan det være lurt å velge møbler til uteplassen som tåler all slags vær, forteller Trond Nordstrand i Bohus Ålesund.

foto
Bohus har et stort utvalg av utemøbler og uteartikler som tåler en støyt, som er funksjonelle og som ikke minst ser bra ut.  Foto: SMP Brand Studio.
Annonsørinnhold produsert av SMP Brand Studio

– Bohus har et stort utvalg av utemøbler og uteartikler som tåler en støyt, som er funksjonelle og som ikke minst ser bra ut. Vi har møbler for alle og enhver og som kan stå ute hele sesongen, fortsetter varehussjef Nordstrand.

Ta med stua ut

Sommeren står for tur og snart venter noen flotte måneder hvor vi kan nyte livet ute i hagen, på balkongen, terrassen eller plattingen. Nå er endelig tiden inne for å ta med stua ut.

–  I år har vi mange flotte nyheter i vårt sortiment av hagemøbler, også i bestselger-serien Signature Collection Garden designet av Halvor Bakke. Det er ganske unikt og ikke minst veldig gledelig å se at våre kunder nærmest behandler nyhetene i serien som samleobjekter – de bygger på sin serie med nye tilskudd år etter år, forteller Nordstrand.

Den populære kolleksjonen i klassisk stil består av frittstående sofaer, stoler, sofabord og moduler som kan settes sammen slik du ønsker, i tillegg til spisegrupper, solsenger og daybeds. I Signature Collection Garden følger det med dobbelt sett med putetrekk, i grått og beige - slik at kunden kan variere uttrykket på møblene.

Lurt å tenke på

I det store utvalget av hagemøbler er det ikke alltid like lett å vite hvor man skal begynne eller hvilke type møbler som passer best i vær og vind, til forskjellige bruksområder, men også i stil med huset og omgivelsene. Bohus Ålesund har levert hagemøbler til i hele distriktet i nesten 30 år. Bohus har derfor stor erfaring og kunnskap om hva som fungerer best når du skal møblere og dekorere uteplassen din.

– Det første du bør tenke på er hvor møblene skal stå. Er det en skjermet uteplass, veranda eller platting med levegg står du fritt til å velge de fleste typene av utemøbler enten det er vanlige kurv- og klassiske rottingmøbler. Er det derimot en uteplass uten skjerming som er utsatt for vær og vind bør man velge aluminiumsmøbler eller møbler og puter som er beregnet for å stå ute, forklarer Nordstrand.

Av utemøbler som kan stå ute i vær og vind har Bohus Divano Lounge-serien og Bolzano-serien.

QDF-puter

Alle puter tørker av seg selv, men det tar som regel en god stund. Hagemøblene fra Divano Lounge gir deg den myke sittekomforten med puter du slipper å fjerne før regnet kommer. Møblene er designet slik at vannet renner raskt gjennom med QDF-puter – eller Quick Dry Foam. Dette og de pustende materialene sikrer konstant luftsirkulasjon, slik at møblene tørker fort etter at det har regnet. Dermed kan hagemøblene stå ute i all slags vær.

Smart med levegg

Enten du har en balkong, veranda, terrasse eller en platting i hagen, er en levegg ypperlig til å skape en lun og koselig sitteplass. Med to levegger kan du også lage et hjørne på uteplassen din. En levegg, eller markisevegg om du vil, kan også brukes til å skjerme for solen.

Den tidløse og stilfulle leveggen fra APART har en grå kraftig duk i polyester, som du enkelt kan rengjøre med en fuktig klut. Leveggen finnes i to forskjellige størrelser og leveres delvis montert med en enkel monteringsanvisning.

foto
APART levegg fra Bohus er praktisk om du ønsker å skjerme for både innsyn og sol. Foto: Bohus.

Start med sofa

Om du skal møblere en uteplass, enten det er første gang eller du skal bytte ut gamle, utgåtte møbler, forteller varehussjefen at de kan hjelpe deg med å finne nøyaktig det som passer din uteplass, og gi gode råd og tips om hva som kan være best å starte med.

– I mange tilfeller er sofaen hagemøbelet det kan være smart å starte med. Har du en sofa, kan du bygge en koselig uteplass rundt den med puter, lykter, krukker, bord og pledd. Selvfølgelig, det avhenger litt av hvilken plass du har til rådighet, en stor hjørnesofa er nok ikke det lureste på en liten platting, derfor kan det være greit å ha litt plass til å bygge et hyggelig miljø rundt.

Kortreiste utemøbler

– De to siste årene har vi hatt hagemøbler fra Formfin, som kanskje er mest kjent for sine tidløse innendørs kvalitetsmøbler med høy sittekomfort. Alt er kortreist, utemøblene produseres på fabrikken i Hundeidvika i god kvalitet. Du kan velge mellom en rekke oppsett av utesofaer og her er det kort leveringstid, forteller Nordstrand.

Lunt med TenderFlame

Når kvelden nærmer er det ingenting som er mer stemningsfullt enn å samle familien eller gode venner rundt en utepeis. Bohus har både bålpanner, vedfyrte utepeiser og et svært stort utvalg av TenderFlame-utepeiser og lykter som bruker TenderFuel-olje.

– Utepeisene våre som bruker TenderFuel er både miljøvennlige, helt luktfrie og sotfrie. Om man søler litt med oljen er heller ikke det farlig, den er ikke giftig eller skadelig for mennesker eller natur. Og tro det eller ei, den er ikke brannfarlig. Det betyr at TenderFlame-produktene like gjerne kan stå inne som ute. Her har vi både bordstående peiser, gulvstående, mindre lykter og mange andre varianter, forteller varehussjefen.

Fem gode grunner til å velge TenderFlame

  1. Godt inneklima

  2. Livlig og levende flamme

  3. TenderFuel er sikkert

  4. Peis uten skorstein

  5. Minimalt klimaavtrykk

Det ligger i detaljene

– Ønsker du å få skikkelig stuefølelsen ute er det enkle grep som skal til for å sette prikken over i-en. De siste årene har vi fått et stort utvalg av hagetepper i forskjellige størrelser og mønster, som har blitt veldig populære. Det gir en mye lunere følelse ute enn bare betong, stein eller treunderlag.

Nordstrand forteller at det ikke er så mye som skal til for å heve stuefølelsen litt når du legger litt arbeid i detaljene som solskjerming, hagetepper, pledd og puter.

– Når det gjelder solskjerming har vi et rikt utvalg i mange varianter som markiser, levegger, parasoller og paviljonger. Ja, vi er veldig glade i sol, men det er også veldig behagelig med skygge, spesielt når man skal spise.

foto
Her kan vi se en Formfin besetning med et behagelig Lorca uteteppe og detaljpynt. Foto: Bohus.

Vedlikeholdsfritt, men..

Veldig mange av utemøblene til Bohus er betegnet som vedlikeholdsfrie, men det er allikevel lurt å ha litt lett vedlikehold fra tid til annen. Bor du nært bilvei eller en plass med en del forurensing i lufta, bør du vaske over med jevne mellomrom. Lett spyling med litt såpevann, så er mye gjort. Selv om det kan være fristende bør du ikke bruke høytrykksspyling på hagemøblene.

– Vi har et godt utvalg av rengjøringsprodukter til utemøbler som er veldig lett anvendelig – spray på, og spyl av – så enkelt. Ellers kan det være lurt å ha trekk over eller ta inn rotting- og flettede møbler over vinteren. Før de settes inn eller dekkes til må det være rent og tørt så det ikke dannes mugg eller blir sprøtt. Da kan møblene holde i mange år, sier Nordstrand.

Møbeltrekk og putekasser

– Med praktiske møbeltrekk kan du dekke til hagemøblene dine og beskytte dem fra vær og vind. Om møblene tåler regn, men ikke putene, kan det være greit med en putekasse. Vi har møbeltrekk og putekasser i mange forskjellige størrelser og varianter, slik at du enkelt finner noe som passer dine hagemøbler, forteller Nordstrand.

I tillegg til kvalitet og kompetanse, er miljø veldig viktig for Bohus som er stolte av at ingen av deres hagemøbler er produsert av tropisk trevirke.

– Trenger du gode råd og tips for uteplassen så kom til oss. Vi hjelper deg mer enn gjerne, avslutter varehussjef Trond Nordstrand.

Alle som handler hos oss og blir med i Bo:klubben i mai er med i trekningen av gavekort kr 2500,-.

foto
– Trenger du gode råd og tips for uteplassen så kom til oss. Foto: SMP Brand Studio.