Nå kan du dra på årets største biljakt

13 bilforhandlere lover å ha knallgode tilbud til deg under det som blir Årets Største Bilweekend i Ålesund og på Digerneset fra torsdag 2. september til og med søndag 5. september.

foto
13 bilforhandlere står bak Årets Største Bilweekend Torsdag 2. september og til og med søndag 5.september. Foto: Håkon Haram, SMP Brand Studio.
Annonsørinnhold produsert av SMP Brand Studio

Alle 13 bilforhandlerne tilknyttet Sunnmøre Bilbransjeforening i Ålesund vil holde åpent hus hele helgen, også søndag, vise frem butikkene og bilene sine og kappes om deg som kunde. Er du på biljakt er det kanskje nettopp denne helgen du bør ut og jakte.

Kjempesuksess

– Det ble en kjempesuksess og en stor happening for både forhandlere, bilentusiaster og besøkende, sier Terje Løvmo om nyskapningen Årets Største Bilweekend som ble arrangert for første gang i september i fjor.

Løvmo som er daglig leder i Nardo Bil Ålesund og formann i Sunnmøre Bilbransjeforening, forteller at forhandlerne etter fjorårets suksess ikke var i tvil om å kjøre en ny runde i år. Arrangementet trakk mange besøkende, det var full fart i svingene og Årets Største Bilweekend traff så godt at det trolig blir en årlig happening for bilbransjen.

Langåpent og søndagsåpent

– Ideen oppstod til dels som følge av covid-19, men også fordi alle forhandlerne har flott salgshaller. Og vi ønsket å skape et arrangement som gjør det lettere for både kjøper og selger å avslutte en handel enn på ei tradisjonell bilmesse. Dessuten får forhandlerne på denne måten vist frem så mye mer av både nytt og brukt til besøkende. Det blir både langåpent og søndagsåpent hos forhandlerne. Smittevernet blir selvsagt strengt ivaretatt uansett hvilken av forhandlere du besøker, forteller Løvmo.

Knallgode tilbud

– Hva kan besøkende forvente seg?

– Nå kjenner vi jo ikke til hverandres tilbud, men jeg tror jeg kan love mange og svært gode tilbud. Det er jo noe av poenget med disse dagene. Og kanskje vil det også bli presentert noen nyheter under arrangementet, forteller Løvmo.

Hans råd er at du absolutt bør sjekke ut tilbudene under Årets Største Bilweekend om du er i tenkeboksen eller i markedet for kjøp, eller sette av helgen om du er interessert i biler, utstyr og nyheter.

Supersalg

Løvmo og andre bilforhandlere kan fortelle at det eventyrlig gode bilsalget av både nytt og brukt fortsetter på Sunnmøre. Markedet for både nye og brukte biler synes nesten umettelig. Koronaen og dens begrensninger har kanskje medført at mange har spart penger, og velger å bruke pengene på bil. En undersøkelse viste at mer enn halvparten av alle nordmenn planla sommerferien med bil.

Økte med 32 prosent

– Salget av personbiler på Sunnmøre økte med hele 32 prosent fra januar til og med juli i år sammenlignet med 2020. På landsbasis var økningen 37 prosent. Også salget av varebiler økte på Sunnmøre med 16 prosent sammenlignet med 2020, forteller bilbransjens grand old man, Magne Skudal i Sunnmøre Bilbransjeforening.

foto
Sunnmøre Bilbransjeforening, her representert ved leder Terje Løvmo og bilbransjens grand old man, Magne Skudal. Foto: Håkon Haram, SMP Brand Studio. 

Topper elbil-statistikk

Elbil-salget har skutt fart i Ålesund kommune. Fra januar til juni i fjor var Ålesund den kommunen av de tjue største kommunene i Norge med størst økning i salg av elbiler. Økningen var på hele sekstifem prosent sammenlignet med 2019.

Nå håper forhandlerne i Ålesund å kunne friste med så gode tilbud under Årets Største Bilweekend at de kan lande enda flere bilsalg, og at du sitter igjen med en følelse av å ha gjort en god handel.