Går nye veier i jakten på utviklere

Fremtind Forsikring går nye veier i en knallhard kamp om teknologisk kompetanse. Nå oppretter de arbeidsplasser på Sunnmøre i jakten på dyktige utviklere.

foto
Vil du bli kollega med Knut Eirik og Hege? Foto: SMP Brand Studio
Annonsørinnhold produsert av SMP Brand Studio

Knut Eirik Leira Hjelle (35) og Hege Bjørkedal (34) er alt på plass i det nyåpnede lokalkontoret i Skårbygget i Volda, hvor det skal bygges opp et lokalt teknologimiljø med utviklere som skal jobbe tett på miljøet i Oslo.

Jobbe hvor de vil

– Vi vet at mange ønsker å jobbe hvor de vil, og det er en utvikling vi må henge med på. I den tøffe jakten på teknologisk kompetanse må vi utvide vårt tilfangsområde for utviklere, sier kommunikasjonssjef Simen Rudi i Fremtind om bakgrunnen for at forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB åpner lokalkontor i Volda.

Fremtind er et av Norges største forsikringsselskap, og utvikler produkter og tjenester som har stor betydning for folks liv. Teknologi, innovasjon og bærekraft er viktig for Fremtind, og da må det fylles på med kompetanse.

Lengtet hjem

– Jeg synes dette er et utrolig spennende prosjekt. Jeg tenkte mange ganger på å flytte hjem, men jobbmulighetene har vært begrenset. Nå er det kult å være med på å etablere noe nytt som kanskje kan få flere til å flytte hjem, skifte beite, eller flytte til Sunnmøre. Og samtidig jobbe som om de skulle ha vært i Oslo, sier Knut Eirik.

Knut Eirik jobbet som utvikler i Fremtind da han og samboeren valgte å flytte hjem til Volda. Suget etter fjord, fjell, bratt friluftsliv, venner og familie ble for stort etter over ti år i Oslo. Tilbake i Volda i 2021, holdt han dialogen med Fremtind. Etter hvert ble det lagt planer for et lokalkontor i en erkjennelse av at kompetanse er viktigere enn hvor folk bor.

foto
Suget etter fjord, fjell og bratt friluftsliv ble for stort for Knut Eirik Leira Hjelle (35). Foto: SMP Brand Studio

– Pandemien endret måten vår å jobbe på. I et brennhet arbeidsmarked ønsker Fremtind å skille seg ut. Med et lokalkontor kan du fortsatt bo lokalt og samtidig jobbe som utvikler mot et kjempestort teknologimiljø. Vi er 250 ansatte i Fremtinds digitale avdeling, og rundt 100 av oss jobber som utviklere. Her får du en gylden mulighet til å gjøre karriere i et stort selskap selv om du bor og jobber på Sunnmøre, sier Knut Eirik.

Heges perfekte match

Hege Bjørkedal er strålende fornøyd med muligheten hun har fått som nyansatt frontend-utvikler i Fremtind.

– Jeg får bo der jeg mest av alt vil være og samtidig jobbe med et stort faglig miljø i Oslo. Bedre kan det ikke bli, mener Hege.

foto
Lokalkontoret i Volda er en perfekt mach for Hege Bjørkedal (34). Foto: SMP Brand Studio

Hege er født og oppvokst i Volda hvor hun også tok sin journalistutdanning. Hun fant fort ut at det ikke var hennes greie, ba google om hjelp (!) og svaret ble to års nettstudier ved Noroff. Hun jobbet heltid ved siden av studiene.

– Det siste anbefales ikke, ler Hege som gleder seg til fortsettelsen, få på plass nye dyktige kollegaer og bygge opp et lokalt, inhouse teknologimiljø.

Hun ser på etableringen av Volda-kontoret som en perfekt match for henne.

Takhøyde og kompetanse

Knut Eirik og Hege beskriver Fremtind som en fremoverlent, stor og trygg arbeidsplass, med attraktive tech-miljøer og på alle måter konkurransedyktige betingelser. Du får jobbe med mange flinke folk og utvikle smarte digitale løsninger til forsikringskunder.

– Det er stor takhøyde i Fremtind for å prøve ut ny teknologi og utfordre etablerte sannheter. Som utvikler får du tid og rom til å forbedre løsningene for å skape et best mulig sluttprodukt.  Du vil kunne hente masse kunnskap og lene deg på stor teknologisk kompetanse, forteller Knut Eirik.

35 åringen er programvareutvikler i selskapet med 1000 ansatte, og som er landets største leverandør av forsikring som selges i bank.

foto
Fremtind går nye veier i jakten på utviklere i en knallhard kamp om teknologisk kompetanse. Foto: SMP Brand Studio

Trives og trigges?

– Trives du på Sunnmøre og trigges av denne muligheten så er Fremtind på jakt etter tre utviklere, enten du jobber frontend, backend eller fullstack. Du vil være ansatt i Oslo, men vil kunne bo og jobbe stort fra Sunnmøre, avslutter Knut Eirik.