Vil du jobbe med oss?

Er du journalist og kan tenke deg å jobbe i Norges mest moderne mediehus? Nå har du sjansen. Sunnmørsposten trenger fire nye dyktige journalister.

foto
Lene Mo Flataker og Tarjei Engeset Ofstad Foto: SMP Brand Studio og Håkon Haram
Annonsørinnhold produsert av SMP Brand Studio

Mediehuset er på jakt etter tre nyhetsjournalister, to i faste stillinger og ett vikariat, og en videojournalist i fast stilling.

Søknadsskjema finner du nederst i saken.

– Dette er en stor og spennende satsing for oss. Det er ikke hvert år vi søker etter flere journalister samtidig. Nå skal vi ha inn fire nye. Nyhetsdekningen er og blir grunnstolpen i det redaksjonelle produktet vårt og med de nye folka på plass får vi tyngde til å gå dypere i flere saker, sier nyhetsredaktør Sindre Halkjelsvik.

foto
Sjefredaktør Hanne Relling Berg og nyhetsredaktør Sindre Halkjelsvik ønsker seg flere dyktige journalister til Sunnmørsposten.

Vil øke kompetansen

Bakgrunnen for at Sunnmørsposten nå satser, er en kombinasjon av at folk har gått over i andre stillinger og en ambisjon om å øke kompetansen i redaksjonen med flere dyktige folk. Videojournalistikken blir også enda viktigere i tiden som kommer, mener Sindre.

– Vi har gradvis styrket videojournalistikken de siste åra, ikke minst ved etableringen av det nye streamingsenteret til Polaris Media her i Sunnmørsposten. Nå henter vi inn en reindyrka videojournalist. Det vil også heve resten av redaksjonen.

Sjefredaktør Hanna Relling Berg støtter nyhetsredaktøren sine utsagn:

– Sunnmørsposten prioriterer grundig, undersøkende og visuell journalistikk. Derfor er det så gledelig at vi nå kan satse sterkere, og ansette nye journalister.

Stortrives 

To av journalistene i redaksjonen som stortrives på Sunnmøre og i Sunnmørsposten er Lene Mo Flataker og Tarjei Engeset Ofstad. Her er du garantert dager uten et eneste kjedelig øyeblikk, du vil få varierte arbeidsdager og mulighet til å utvikle deg med stor bredde i oppgaver og dekningsområde.

– Uansett hvor klisje det høres ut, så er faktisk ingen dager like. Det skjer alltid endringer, uforutsigbare hendelser og noe nytt man må være oppdatert på. Det er alltid spennende og nye ting å sette seg inn i, og man er aldri ferdig utlært, forteller Lene entusiastisk.

foto
Lene Mo Flataker var programleder under Musikkprisen 2021, som er et samarbeid mellom Sunnmørsposten, Momentium, Ocean Sound Recordings, Sparebanken Møre og Amfi Moa. Foto: Marius Simensen.

Hvorfor søke jobb i Sunnmørsposten?

Å jobbe i en regionsavis byr på mange fordeler. Du har muligheten til å få bred erfaring innenfor mange felt, men også med tiden kunne spisse seg mot et område. Tarjei tok veien fra å dekke sport til å spesialisere seg på næringslivsjournalistikk – med en egen podkast som heter MAR.

– Det er fristende å tro at man må være i Oslo-gryta, men det som er tingen med en regionavis som Sunnmørsposten, er at avisa er stor nok til å sette inn ressurser til gravejournalistikk eller et videoprosjekt eller andre ting der det kreves. Samtidig så er vi liten nok til at vi kommer tett på folk, tett på bedrifter, tett på sport, tett på det som skjer lokalt – den kombinasjonen er helt unik og gjør at jeg ikke har noen planer om å dra en annen plass, forteller Tarjei.

foto
Tarjei Engeset Ofstad er programleder for Sunnmørsposten sin næringslivs-podkast MAR. Foto: Tone Molnes. 

Hektisk på en god måte

– Det er jo til tider hektisk selvfølgelig, men det er hektisk på en god og stimulerende måte, synes jeg, det er sånn jeg vil ha det. Vi har et stort mangfold med forskjellige kollegaer som er gode på forskjellige ting, så det er gøy å sparre med de andre. Og jeg blir hele tida fascinert over hvor mye man egentlig kan lære hver eneste dag når man møter nye tema og nye aktører i samfunnet, utdyper næringslivsjournalisten.

Godt arbeidsmiljø

De to journalistene er svært begeistret for arbeidsmiljøet i Sunnmørsposten. Det er stor takhøyde og kort vei til ledelsen.

– Det er enkelt å snakke om ting som både er bra og vanskelig, avstanden mellom oss journalistene og redaktørene er liten, og jeg vil påstå at vi alle har et godt forhold til hverandre. Det enkelt å ta alle typer samtaler, forteller Lene.

Tarjei er helt enig.

– Arbeidsmiljøet er kanon. Det er ikke noe problem å slå av en prat med sjefredaktøren i gangen eller trappa, og gjerne komme med både positive tilbakemeldinger og kritikk – det blir faktisk satt pris på, sier Tarjei.

Innsikt og utsikt 

I august flytta Sunnmørsposten inn i det flotte Pir-bygget på kaikanten midt i sentrum av Ålesund. Bygget som ble kåret til årets brand på Sunnmøre, er et jobbfelleskap med kreative folk i ulike næringer fordelt på seks etasjer. Her finnes masse innsikt og en praktfull utsikt til fjord og fjell. Det som kan bli din nye arbeidsplass har byens råeste takterrasse og i bunnen restaurant og eventscener.

Norges mest moderne 

– Det første som slo meg da vi begynte her var utsikten ut mot fjorden – rett nedfor skrivebordet mitt så har jeg fiskebåter, det maritime miljøet rett ved siden av meg, og det er helt fantastisk og ikke minst inspirerende. Der vi var før vi flytta hit så var vi litt isolerte oppe i ei gate hvor det ikke skjedde så mye. Her er vi midt i smørøyet, midt i Ålesund sentrum i topp moderne lokaler, det er stor stas, forteller Tarjei.

Sunnmørsposten omtaler selv sine nye lokaler som landets nyeste og mest moderne mediehus hvor man på alle måter er rigget for framtidas medieproduksjon og hvor man ønsker å være offensive og nyskapende. Mediehuset er det største mellom Bergen og Trondheim og dekker store deler av Nordvestlandet.

Landets beste lunsj?

Restauranten Dampsentralen har på kort tid etablert seg som et attraktivt spisested. Her har Sunnmørsposten en svært god lunsjavtale med restauranten som få jobbkantiner kan måle seg med – i hvert fall ifølge Lene.

– Denne lunsjen er det ingen andre mediehus i landet som kan måle seg med. Det er ingen buffet eller den slags, du blir rett og slett servert et restaurant-måltid til lunsj hver dag, forteller Lene.

Tarjei resonnerer samstemt med Lene.

– Sammenlignet med å sitte og nippe sur kaffe og spise müsli på hjemmekontor så er jo dette her som en drøm. Vi går egentlig på restaurant hver eneste lunsj og betaler en slikk og ingenting for det – det løfter en arbeidshverdag det, altså.

Først med streaming

I Pir-bygget finner du også Polaris Medias nye streamingsenter. Det er første gang Polaris Media etablerer et kompetansesenter utenfor Trondheim. At det skjer i Ålesund har sammenheng med at Sunnmørsposten har vært pioner på streaming. Sunnmørsposten er Norges første mediehus som overfører alt audiovisuelt innhold via IP-løsninger over flere etasjer i bygget.

Brand Studio

Vegg i vegg med streamingsenteret holder Sunnmørspostens eget innholdsbyrå SMP Brand Studio til. SMP Brand Studio produserer kommersielt innhold og annonsørinnhold med tekst, foto og levende bilder. Byrået streamer også eventer, konferanser og arrangementer på kommersielt grunnlag.

foto
På andre siden av etasjen holder Sunnmørsposten sin markedsavdeling til. Foto: Tone Molnes.

Ålesund og Sunnmøre

Ålesund er i flere avstemninger kåret til Norges vakreste by. Kommer du utenifra og er nysgjerrig på både jobben og distriktet, vil du kunne velge og vrake i fantastiske tur- og naturopplevelser som på alle måter kan ta pusten fra deg. Her er fantastiske muligheter for et aktivt friluftsliv både sommer og vinter. Her vil du også finne noen av landets aller største turistattraksjoner - og alt i den umiddelbare nærhet til den flotte og sjarmerende Jugendbyen.

– Som de fleste kanskje vet, har vi noen fantastiske sunnmørsalper her og for de av oss som er glad i å rase rundt i fjellet på ski eller til fots, eller for så vidt med kajakk på fjorden, så er jo Sunnmøre egentlig et smykkeskrin, mener Tarjei.

foto
Vi tror du kommer til å trives i Ålesund og på Sunnmøre, i det nye Pir-bygget og ikke minst her med oss i Sunnmørsposten. Foto: Tone Molnes.

Vi jakter på tre nyhetsjournalister, to i faste stillinger og ett vikariat. Vi skal også ha inn en videojournalist i fast stilling.

Vi ser etter deg som:

  • Er en nyhetsjeger.

  • Liker å drive fram egne saker.

  • Ønsker å sette dagsorden.

Hos oss får du:

  • Et offensivt og nyskapende arbeidsmiljø.

  • Bruke og utvikle talentet ditt.

  • Ordna forhold, konkurransedyktige betingelser og gode velferdstiltak.

  • Arbeidsplass i nye lokaler i Pir-bygget, midt i Ålesund sentrum, med utsikt over havn, fjord og fjell.

Spørsmål?

Kontaktpersoner er nyhetsredaktør i Sunnmørsposten:Sindre Halkjelsvik tlf. 90611026

Ansvarlig redaktør i Sunnmørsposten:Hanna Relling Berg tlf. 91333922.

Leder for redaksjonsklubben i Sunnmørsposten:Eirik Meling tlf. 92240160.

Søknadsfrist er 2. januar 2022