- Superhelg for gode bilkjøp

Bilbransjen lover en superhelg med knallgode tilbud, åpne dører og full fart i merkeforhandlernes salgslokaler rundt om i Ålesund og på Digerneset.

foto
12 merkeforhandlere i Sunnmøre Bilbransjeforening holde åpent hus hele helgen. Foto: Håkon Haram, SMP Brand Studio.
Annonsørinnhold produsert av SMP Brand Studio

Etter to år med kjempesuksess, er 12 merkeforhandlere igjen klare for Årets Største Bilweekend torsdag 5. mai til og med søndag 8. mai.

Penger å spare

– Vi ønsker alle å vise oss frem og lover å strekke oss langt for å komme opp med noen virkelig attraktive tilbud på tilgjengelige og nye modeller. Er du i markedet for å bytte bil, kan det være penger å spare ved å besøke forhandlerne og gjøre helgen til en bilweekend, mener Terje Løvmo, daglig leder av Nardo Bil og leder av Sunnmøre Bilbransjeforening.

Kjøp elbil nå

Et tips fra Løvmo til deg som vurderer elbil, kan være å bruke nettopp denne helgen til å sikre deg levering innen 2022 og momsfritak. Politikerne har begynt å fjerne fordelene knyttet til elbiler, og den største ‒ momsfritaket ‒ lever nå farlig. Veldig farlig, ifølge NAF og mange andre.

Søndagsåpne bilbutikker

Under årets første av årets største vil 12 merkeforhandlere i Sunnmøre Bilbransjeforening holde åpent hus hele helgen, også søndag. Forhandlernes flotte salgshaller gjør Årets Største Bilweekend til perfekte møteplasser for en bilprat, for å sjekke utvalget, nyheter, nye modeller og jakte de gode tilbudene eller lande et kjøp på en leveringsklar bil.

I dagene før det braker løs, kan det være smart å følge med i sosiale medier, vår felles nettside www.bilweekend.no, og i aviser ellers, for å sjekke ut hva de mange forhandlerne kan friste med.

To superhelger

Bilbransjens felles satsing er en så stor suksess at forhandlere nå gir full gass for to arrangementer i året. Kunder og besøkende liker opplegget, og derfor er det ingen grunn til å bremse.

– Vi føler vi har truffet så godt med Årets Største Bilweekend at vi i år utvider til to arrangementer med både vårens største og høstens største bilweekend, forteller Løvmo.

foto
- Bilbransjen er klar for en superhelg med full fart, sier Terje Løvmo, leder for Sunnmøre Bilbransjeforening. Foto: SMP Brand Studio.

Salgsrekord – igjen

Under hele pandemien har det gått hett for seg i bilbransjen. Nye og brukte biler har solgt som varmt hvetebrød både på landsbasis og på Sunnmøre. Det ble satt nye salgsrekorder i 2020 og 2021, og elbilsalget er all-time-high. Av alle solgte biler så langt i 2022, er 83 prosent av dem elbiler.

26 prosent opp

– På Sunnmøre økte nybilsalget av personbiler med 26 prosent i 2021, og det er til og med ett prosentpoeng over landsgjennomsnittet. Dette er sterke tall, mener bilbransjens grand old man, Magne Skudal i Sunnmøre Bilbransjeforening.

foto
Det ble satt nye salgsrekorder i 2020 og 2021.

Pandemi-salg

Terje Løvmo tror pandemien kan være en medvirkende årsak til to rekordår. I 2020 planla og dro mange på bilferie. I 2021 ble heller ikke feriepengene brukt på kostbare utenlandsturer, og pandemien og restriksjoner over to år førte til redusert forbruk og oppsparte midler. Mange hadde derfor et godt utgangspunkt til å fornye bilene sine.

Levering

På minussiden er at pandemien har ført til utfordringer og uforutsigbare leveringer av nye biler. Det er en global mangel på databrikker som blir en stadig viktigere del for alt av funksjoner i moderne biler. Kaos på havnene har skapt ytterligere forsinkelser.

foto
Utfordringer og uforutsigbare leveringer av nye biler.

– Men når man ser på salget av nye biler i 2022 så langt, så ser ikke dette ikke ut til å være påvirket av lengre ventetid, men kan kanskje i noen grad forklare det gode bruktbilsalget, mener Terje Løvmo.

På elbil-toppen

Diesel- og bensinbiler er på vei ut, men beregninger viser at det vil gå mange år før hele bilparken er utslippsfri. Ingen andre land i verden har imidlertid hatt den økningen i elbilsalget som Norge.

– All erfaring er at avgifter styrer bilsalget, og Norge har vært enestående med elbiler uten engangsavgift og moms – så langt, sier Løvmo.

Den grønne revolusjonen

Den grønne bil-revolusjonen betyr en halv million elbiler i Norge om kort tid, og i tillegg 180 000 plug-in-hybrider med lave utslipp. Bransjen har gått fra «miljøversting» til problemløser, og til å gjøre bilen til et miljøvennlig alternativ.

foto
Bransjen har gått fra «miljøversting» til problemløser.

Mindre angst – mer spenning

Med en rekkevidde på 400 km og mer, er rekkevidde-angsten snart historie. Nå er spenningen – i dobbelt forstand- knyttet til om ladenettet blir fort nok utbygd til å dekke behovet.