Klar for direktesendinger? Her er jobben for deg

Polaris Media etablerer nytt streamingsenter i Ålesund. Nå kan du bli en del av teamet.

foto
Annonsørinnhold produsert av SMP Brand Studio

– Vi er stolte og utrolig glade for at Polaris Media sitt nye streamingsenter legges til Ålesund. Mediehusene i Polaris Media har drevet med streaming i mange år. Nå blir det satt inn ressurser for særlig å styrke dette arbeidet i de mindre og mellomstore mediehusene, slik at de kan streame mer og med enda høyere kvalitet, sier prosjektleder Stig Vågnes.

foto
Alt av utstyr og fasiliteter er av høyeste kvalitet og det siste som er å få tak i på markedet. Foto: Håkon Haram, SMP Brand Studio.  

Flere nye stillinger

Han leter nå etter flere medarbeidere til det nye streamingsenteret. Oppstarten blir i midten av august i Pir-bygget hvor den nye videodesken skal boltre seg i helt nye og moderne lokaler med både studio og kontrollrom.

Spennende jobber

– Vi skal lære opp og støtte de mange mediehusene i konsernet som skal starte med direktesendinger. I tillegg skal vi gi support og støtte i forkant og underveis i direktesendinger. Jeg kan love en spennende jobb for den som er teknisk interessert og kan litt om lyd, video og distribusjon av direktesendinger via nett, forteller Vågnes.

Glad i video, lyd og kontrollrom?

Er du en video-nerd med gode pedagogiske evner? Kan du jobbe systematisk selv om det hektisk rundt deg? Det kan nemlig bli travelt til tider når det nye senteret er på lufta.

– Vi søker personer som har såpass god erfaring med direktesendinger at de kan gi opplæring og support til andre. Vi satser stort på direktesendinger og søker deg som elsker video, lyd og kontrollrom, forteller Vågnes.

Om du i tillegg har drevet din egen YouTube-kanal, streamet på Twitch, fotballkamper for klubben din eller på sosiale medier, søk da vel, oppfordrer han.

Fellessatsinger med mediehusene

Vågnes forteller at man i begynnelsen vil fokusere på opplæring, både via videomøter og noe reising ut til mediehusene i Norge når reiserådene tillater det. Streamingsenteret Polaris Media trenger også deg som er god til å planlegge og organisere direktesendinger for mediehusene.

– Vi kommer til å planlegge større fellessatsinger innenfor sport, kultur, nyhetssendinger og e-sport. Vi gleder oss stort over å ha fått til dette i Ålesund, sier Stig Vågnes.

foto
Stig ser etter flere nye kollegaer til det streamingsenteret. Foto: Håkon Haram, SMP Brand Studio.

Prosjektperiode

Stillingene er toårige prosjektstillinger i 100 prosent med gode muligheter for forlengelse. De som blir ansatt vil gå i en treukers turnus med kvelds- og helgevakter.

– Prosjektet blir evaluert etter to år, men med de riktige folka på plass tror jeg dette blir en langvarig suksess som er kommet for å bli, og heller vokse seg større, forteller Vågnes.

44 mediehus

Videodesken skal være tilgjengelig gjennom det meste av døgnet for mediehusene. Streamingsenteret skal være support for hele 44 mediehus i Polaris Media og hjelpe de med å komme på lufta med direktesendinger.

foto
– Pir blir en ny giv for oss og vil skape ny energi og entusiasme, mener ansvarlig redaktør Hanna Relling Berg.

Mange spennende muligheter

Ansvarlig redaktør i Sunnmørsposten, Hanna Relling Berg, mener streamingsenteret vil åpne for mange spennende muligheter.

– Det er stor interesse for journalistikk med levende bilder, og nå vil flere mediehus bli i stand til å sende nyheter, sport, kultur og andre lokale arrangementer direkte ut til sine brukere. De som ansettes i senteret får en svært spennende jobb med å utvikle nye tjenester som mange vil få stor glede av, sier hun.

Pir-bygget

Det nye streamingsenteret blir lokalisert i det nye Pir-bygget med utsikt over havn, fjord og fjell. En pulserende arbeids- og møteplass på hele 5.500 kvadratmeteren. Der blir det innovative løsninger og bedrifter hvor du vil treffe folk, lære, dele og føle deg hjemme. Bygget vil i tillegg til kontorer inneholde jobb-lounge, matbar, eventlokaler og byens flotteste takterrasse.

Polaris Media

Polaris Media er et av Skandinavias største mediehus- og trykkerikonsern. Konsernet har 44 mediehus i Norge med rundt 330.000 abonnenter, 820.000 daglige unike brukere og 38 millioner ukentlige sidevisninger. Sunnmørsposten er største mediehus mellom Bergen og Trondheim.