Iskrem-gründeren

Dirk driver Ålesunds første og eneste iskrembar. Her er alt laget med pasjon og genuin interesse for faget.

foto
Dirk Kiefer vokste opp i Tyskland med ekte Italienske iskrembarer i nærheten.
Annonsørinnhold produsert av SMP Brand Studio

Dirk Kiefer vil ta deg med tilbake til barndommen, nytelsen og de magiske øyeblikkene en iskrem kunne skape da vi var små. 1.mai kunne han endelig realisere sin store barndomsdrøm. Da åpnet han dørene til Løvenvoldgata 5 og Lamella – Iskrem & Sorbet.

DEN følelsen– Lamella er min beskrivelse av den nytelsen du kjenner når iskremen virkelig smelter på tunga – den kaller jeg «La-mell-a», forteller den sjarmerende og iskremfrelste tyskeren som kom til Ålesund i 2004.

Midt i smørøyet av Ålesund sentrum har han skapt noe som har falt i smak hos sunnmøringene. Det er en jevn strøm av kunder hele dagen. Unge og gamle kommer for å handle lokalt på jakt etter Lamella-opplevelser, og kommer begeistret tilbake for flere.

foto
Den italienske iskremen Gelato er mer kompakt enn vanlig iskrem. Det kreves kunnskap og øvelse for å lykkes med den. Den nytelsen du kjenner når isen smelter på tunga har Dirk satt navn på: Lamella!

En lidenskapDirk er utdannet kokk og pølsemaker. Den store lidenskapen for is har han hatt hele livet. I 2015 utdannet han seg ved Carpigiani Gelato University. Den Italienske iskremen Gelato er mer kompakt enn vanlig iskrem, og det kreves kunnskap og øvelse for å lykkes med den. En perfekt utgave er helt uimotståelig.

Ekte italiensk– Jeg vokste opp med ekte italienske iskrembarer like i nærheten. Her i Ålesund fant jeg ingen ekte iskrembarer eller en is som var virkelig god, forklarer Dirk om bakgrunnen for det som ble Lamella – Iskrem & Sorbet.

Fem årDirk skyndet seg langsomt og jobbet seg frem til sine egne produkter og smaker. Først etter fem år følte han at det hele satt som det skulle. Han var sikker på produktene sine, og at det fantes et marked for dem.  Han var klar for å gjøre iskrem og sorbet til et levebrød.

foto
Hjemmebakt vaffelkjeks og beger, egenprodusert soft-is og snart kommer den berømte spagetti-isen.

Spennende og godt– I Løvenvoldgata kan vi tilby en variert iskremmeny i hjemmebakt vaffelkjeks og beger, egenprodusert softis og snart den berømte spagetti-isen. Og man kan kjøpe små og store bokser med is for å ha med hjem, forteller den lidenskapelige gründeren.

I hans sortiment finnes mange spennende smaker som mango, chili, sjokolade, smeltet karamell, marsipan, nougat, rabarbra – og mye mer. Soft-isen hans er i ferd med å bli klassiker. Alt er fri for gluten og uten kunstige tilsetninger.

Kom som kokkDirk lang fartstid som kokk på flere store kjøkken i Ålesund. Blant annet var han med på oppstarten av Lyspunktet Cafe hvor han var i flere år. Nå handler alt om iskrem.

Måtte pushe meg selv- Det har vært tøffe tak for å satse på iskrem og sorbet. Jeg måtte pushe meg selv for å våge å satse det som var nødvendig. Men jeg valgte å gjøre det fordi jeg hadde så stor tro på mine produkter og at det var et marked for dem, forteller Dirk.

foto
Iskrembaren Lamella har blitt et svært så populært tilbud i Løvenvoldgata.

Hold fokusHold fokus på produktet og ikke ha for mange baller i luften samtidig. Spør om råd hvis du føler for det. Ikke lytt til alle rådene du får og som du ikke har spurt om. Vær konsentrert og gjør det du driver med fullt og helt, er hans råd til gründere.

– For meg handler gründervirksomhet om skaperglede, lidenskap og hardt arbeid, sier Dirk.

KoronaPå grunn av korona-krisen droppet han planlagt åpning i mars. Den ble utsatt til 1.mai. Da stod det en kjempelang kø på utsiden av iskrembaren og som ble ekstra lang på grunn av smittevernreglene om avstand.

foto