Et Brann-lag i skytteltrafikk mellom Bergen og Aalesund måtte ut i ekstraomganger mot tangotrøyene.

Der scoret begge lag hvert sitt mål og med 3–3 på tavlen, måtte det straffesparkkonkurranse til for å skille lagene.

Ole Didrik Blomberg bommet på Branns andre straffe da han satte ballen i tverrliggeren, men da den ferske landslagskeeperen Mathias Dyngeland reddet Aalesunds påfølgende straffe var lagene var like langt.

18 år gamle Nikolai Hopland bommet på Aalesunds fjerde straffe, men Dyngeland gikk for tidlig og straffen skulle tas på nytt. På andre forsøk satt den sikkert.

Brann bommet på femte, og da kunne Aalesund avgjøre, men Aleksander Juel klarte ikke å overliste Dyngeland.

På den åttende straffen måtte Aalesund score, men Amidou Diop hamret ballen høyt over mål, og da var det klart. Brann er videre til fjerde runde.

Etter 1–3-tapet på søndag så det lenge ut til at Aalesund skulle revansjere seg etter fulltid og sikre avansement i NM med 2–1-seier. Men på tampen utlignet Thore Pedersen til 2–2 og kampen gikk til ekstraomganger.

Slik så det ut da Brann slo Aalesund søndag:

Som de gjorde for tre dager siden tok AaFK ledelsen på Color Line Stadion. Isaac Atanga holdt blikket oppe og så en Mathias Dyngeland som sto langt ute fra Brann-målet. Med en elegant lobb sendte han hjemmelaget i ledelsen.

Svenn Crone utlignet for Brann tolv minutter senere. Backen banken ballen i buret etter en retur på corner.

Det tok ikke lange tiden før Aalesund tok ledelsen igjen. Fem minutter senere fikk Markus Seehusen Karlsbakk muligheten fra straffemerket da Kristoffer Barmen ble revet ned innenfor boksen. Den satte 23-åringen sikkert til 2–1.

Med 2–2-scoringen til Pedersen spilles det nå ekstraomganger på Color Line.

Der har Karlsbakk blitt tomålsscorer med scoring i første ekstraomgang, men Aalesund var bare i føringen i fire minutter før Ole Didrik Blomberg utlignet til 3–3 idet lagene passerte 100 spilte minutter.

FIKSET STRAFFE: Kristoffer Barmen rives ned i feltet og får straffe mot Brann. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Idet klokken bikket 121 minutter og dommeren blåste var resultatet uforandret og kampen måtte avgjøres på straffespark.

Brann møter Brattvåg borte i 4. runde. Kampen spilles enten 28.- eller 29. juni.

Rettelse: I ingressen på denne saken skrev VG først at «Aalesund fikk revansje mot Brann tre dager etter tapet i serien og sendte regjerende cupmester ut av cupen». Det stemmer selvsagt ikke. Brann gikk videre i cupen etter to ekstraomganger og straffekonk. Feilen ble rettet etter fire minutter, klokken 20:52, 8. juni, 2023.