Robstad startet på et sugende løp fra midtbanen da han ble spilt i gjennom i hjemmelagets sekstenmeter. Hardt presset rundet han Sandes Ulf-keeper Aslak Falch og satte ballen i det tomme nettet.

Dermed var snuoperasjonen fullført for gjestene på Østerhus Arena.

Erlend Hustad hadde gitt hjemmelaget ledelsen like etter en halvtimes spill i Sandnes. Like før pause utlignet Markovic til 1-1 fra straffemerket. 22-åringen var også involvert i matchvinnerscoringen hvor han var den som serverte gjennomspillet til Robstad.

For Kjetil Rekdals HamKam ble det en drømmestart på OBOS-sesongen tidligere lørdag.

Bare syv minutter var spilt da Jonas Enkerud sendte hedmarkingene opp i ledelsen mot Stjørdals/Blink. I løpet av 35 minutter var det blitt til 2–0 og 3–0 ved Aleksander Melgalvis og Albin Berisha.

Dermed ble det en perfekt seriestart for Kjetil Rekdals menn.

Se alle scoringene her:

Den gamle fotballstorheten Fredrikstad rykket ned fra Obosligaen i 2017.

Etter tre sesonger på nivå tre, var endelig Fredrikstad tilbake på nest øverste nivå. De hvit-røde kom godt i gang borte mot Åsane da Jakob Lindstrøm satte inn 1–0 – og det på ganske pent vis:

Det ble senere til 2–0 av Olav Øby.

Så våknet Åsane. Joakim Hammersland reduserte åtte minutter før hvilen, og i 64. minutt kom 2–2 fra Håkon Lorentzen. Men bare to minutter senere gjorde Riki Alba 3–2 for Fredrikstad.

For opprykksfavoritten Aalesund ble det tre poeng mot Bryne tross at profilen Niklas Castro fikk marsjordre.

– Det var litt høye skuldre og litt nervøst. Vi kjente ikke igjen det vi har gjort i det siste. Det var en fryktelig svak første omgang, før andre omgang var ganske bra, sier Lars Arne Nilsen, Aalesund-trener, til Discovery+.

Kristoffer Ødemarksbakken sendte Aalesund i ledelsen etter 35 minutter med et hardt skudd ned i lengste hjørne. I neste angrep utlignet nyopprykkede Bryne med en heading av Robert Undheim, og dermed var lagene like langt.

Halvveis i andre omgang fikk Niklas Castro det røde kortet. Årsaken var at han sparket en motspiller i låret med et «hælspark» rett foran dommer Jan Morten Tennoy.

– Det er god dømming. Det er riktig av dommeren. Vi skal ikke ha det sånn. Det er synd, sier Nilsen.

VG var i kontakt med Castro, men da hadde han fått beskjed av klubben om å ikke uttale seg.

– Det er hestespark. Helt idiotisk gjort, sier Joacim Jonsson, ekspert for Discovery.

Men Aalesund sikret likevel seieren med ti mann. Sigurd Haugen satte en straffe trygt i krysset.