Nedturen mot Italia kalles blant annet et mareritt i svenske medier. Nedturen mot Italia kalles blant annet et mareritt i svenske medier. Foto: Skjerdump Expressen, Aftonbladet

Slik reagerer svenske aviser etter tapet

— Tack och hej. Ciao. Pasta och pesto. 

Det så lenge ut som svenskene kunne berge ett poeng mot de azurblå italienerne. Men med bare fem minutter igjen av ordinær tid fikk italienerne hull på byllen. Nå må svenskene vinne den siste kampen mot Belgia for å komme videre fra gruppespillet.

Svenske aviser telte ned minuttene til kampslutt da kalddusjen skyllet inn over Sverige.

«Neej, svensk mardrøm, men hoppet lever» topper Aftonbladet med når dommeren blåser av for full tid. Chatvert Marcus Leifby sier det kort og enkelt:

— Tack och hej. Ciao. Pasta och pesto.

«Je Suis Zlatan»

Han er skuffet over prestasjonen til Zlatan.

«Det är inte ofta man ser Zlatan bli så här uppäten, ihopknycklad, nedstoppad i en liten, liten byxficka, som han har blivit idag. Je Suis Zlatan.»

Glenn Strömberg i SVT mener svenskene sto og sov da italienske Eder banket inn seiersmålet.

— Det er Sverige som gjorde feilen jeg advarte mot. De står og sover og er uoppmerksomme, og Italia får målet sitt, sa han på svensk TV.

— Skandaløst dårlig

Johannes Cleris hos TT slakter Sveriges innsats.

— Erik Hamrén og spillerne kan si hva de vil, men null avslutninger på mål etter to kamper er skandaløst dårlig, skriver han i telegrambyråets livechat.

Rett før slutt falt Andreas Granqvist ned inne i 16-meteren. Sverige ropte på straffe, men dommeren blåste heller frispark til Italia.

— Jeg synes Sverige skal ha straffespark. Man ser at Bonucci har et grep på Granqvists trøye, sier Johan Mjällby i Expressen.

SVTs Daniel Nannskog er enig.

— Dommeren kan definitivt blåse der. Vi ser at det er riving i trøya. Siden forsterker Granqvist situasjonen, sa han på den svenske tv-kanalen.