Snart klart for eliteseriestart.

Snart klart for eliteseriestart. Foto: Staale Wattø

Hevder AaFK møter disse tre lagene i de første seks kampene: – Ønsker storlagene med publikum på tribunen

Ifølge VG vil de seks første rundene når Eliteserien i fotball starter 16. juni inneholde mest mulig nabooppgjør. Den nye terminlisten legges fram 16. mai.

Det opplyser Leif Øverland i Norsk Toppfotball til VG. Klubbene blir delt inn i regioner, og i praksis betyr det at eksempelvis Møre og Romsdal-klubbene Molde og Kristiansund møter hverandre både hjemme og borte i løpet av de første seks rundene.

– Den opprinnelige terminlisten er lagt i skuffen. Vi vil på alle mulige måter tilpasse oss et smittevernregime og utfordre minst mulig. Når vi starter opp kan det godt hende det er lov å reise innad i Norge, men vi ønsker å starte kortreist, sier den administrerende direktøren i interesseorganisasjonen til Norges 32 toppklubber på herresiden.

Ifølge Eurosport blir gruppefordelingen slik:

Gruppe A: Rosenborg, Molde, Kristiansund og Aalesund

Gruppe B: Brann, Haugesund, Viking, Bodø/Glimt

Gruppe C: Start, Odd, Sandefjord, Strømsgodset

Gruppe D: Mjøndalen, Stabæk, Vålerenga og Sarpsborg 08

Det betyr at Aalesund i løpet av de seks første kampene skal spille hjemme og borte mot Rosenborg, Molde og Kristiansund. Dette er scenario daglig leder i AaFK, Geir Vik, ikke er utelukkende positiv til.

– Dette oppsettet kommer 16. mai. Noe utover det er ikke bekreftet, men rent prinsipielt ønsker vi å få spille mot storlagene vår på et tidspunkt hvor vi forhåpentligvis har mulighet til å ha publikum på tribunen, sier han til Sunnmørsposten.

NY PODKAST: Landslagsspillerne Cecilie Fiskerstrand og Kristine Leine har besøkt Sunnmørsball denne gangen. Duoen forteller om hvordan koronapandemien har satt utenlandskarrieren på pause, og ikke minst sjansene for at de kan spille for AaFK Fortuna i framtida.