MÅLLØS: Mario Balotelli sukker oppgitt etter en av sine misbrukte sjanser mot Hull. MÅLLØS: Mario Balotelli sukker oppgitt etter en av sine misbrukte sjanser mot Hull. Foto: DIGITALSPORT

- Balotelli trenger et mål for selvtillitens del

Balotelli misbrukte kjempesjanser da Hull kapret poeng på Anfield.

Gjestene hadde før kampen bare tapt to ganger i serien denne sesongen. Senest sist helg hentet de poeng borte mot Arsenal, og på Anfield viste de igjen at de er vriene å slå for noen hver.

Men det var hjemmelaget Liverpool som hadde et overtak i ballinnehavet, dominerte cornerstatistikken og det siste kvarteret også fikk lagt et enormt press på Hull-målet.

Mario Balotelli fikk hadde ved flere anledninger muligheten til endelig å sprekke liga-nullen sin i Liverpool, men lyktes ikke. Spesielt den aller siste, langt inn i overtiden, burde vært hans første scoring.

— Han hadde et par store sjanser og han trenger nok et mål for å holde selvtilliten oppe. Jeg har jobbet med ham på trening og jeg tror ikke det er noen fare for at han ikke er sulten, han vil alltid trene, vil alltid spille. Men spisser får energien og selvtilliten sin fra å se ballen ligge i nettet, sier Liverpool-manager Brendan Rodgers om Balotellis måltørke.

Hulls mann i buret, tredjekeeper Eldin Jakupovic, måtte i aksjon en rekke ganger mot slutten av kampen, og fikk også hjelp på en corner da forsvaret ryddet unna en heading fra Dejan Lovren på streken allerede etter ti minutter.

Rodgers med to på topp

Tre minutter senere fikk Balotelli sin første sjanse, men Jakupovic klarte å slå avslutningen til corner.

Videre var første omgang og starten på andre omgang rimelig rolige fra begge lags side.

En halvtime før slutt gjorde Brendan Rodgers så et bytte som mange Liverpool-fans har skreket om: Han satte inn Rickie Lambert på topp sammen med Balotelli, og Liverpool avsluttet kampen med to på topp. Om det var det utslagsgivende eller ikke: Liverpool klarte i hvert fall å skape sjanse på sjanse i perioden med to på topp.

Allerede med en gang holdt det på å bli Liverpool-scoring, igjen etter corner. Og igjen var det Mario Balotelli som var nærmest å få ballen i mål, men uten å klare å skaffe seg de nødvendige marginene.

Gult for filming

Kvarteret før slutt var igjen Balotelli på ferde. Han la igjen ballen til Lovren, som hadde en kjempesjanse, men ikke klarte å treffe ballen.

Ti minutter før slutt ropte Anfield på straffe, men i stedet ble det gult kort for filming til Jordan Henderson.

Og nå skjedde det mye: Fem minutter før slutt forsøkte Philippe Coutinho seg med en heading, men klarte ikke å styre ballen under tverrliggeren.

Drøye to minutter før slutt samarbeidet Lambert og Balotelli fint. Førstnevnte satte opp sistnevnte, som gikk overende i en duell med bortelagets Alex Bruce. Balotelli og Liverpool ønsket seg straffe i den situasjonen, og det var slett ikke et helt ubegrunnet krav.

Dommer Neil Swarbrick avviste imidlertid det, og da Steven Gerrard og Mario Balotelli misbrukte nye kjempesjanser på overtid, så endte oppgjøret på Anfield 0-0. Uten at manager Rodgers var altfor skuffet.

— Prestasjonsmessig var vi strålende, spesielt i andre omgang hvor vi var fremragende. Etter en tøff kamp i midtuken (0-3 mot Real Madrid) leverte gutta, og vi hadde fortjent å vinne. Det handlet bare om tid før vi skulle score. Vi skapte mange sjanser og hadde 19 skudd på mål. Jeg kan ikke be spillerne om mer. De ga alt, sa Rodgers.