EKSPERTER: Kjetil Rekdal (til venstre) er fotballekspert for Eurosport, mens Jesper Mathisen er TV 2s ekspert. EKSPERTER: Kjetil Rekdal (til venstre) er fotballekspert for Eurosport, mens Jesper Mathisen er TV 2s ekspert. Foto: NTB scanpix

Dette tenker ekspertene om Rosenborgs luke og Branns bråstopp i serien

RBK gir ikke fra seg luken denne gang, tror TV-ekspertene. Brann får ros trass i nedturen.

17 serierunder er spilt, og Rosenborg (35 poeng) fikk i helgen en luke på fem poeng ned til Sarpsborg (30). Deretter følger Molde (28) og Brann (27). Både Haugesund og Vålerenga kan komme opp i 28 poeng med seirer i sine hengekamper.

– Jeg er redd for at gullkampen er avgjort. Rosenborg skal være bedre enn de andre. De hadde en downperiode tidligere i sesongen, men de ser ut til å ha avgjort det nå, sier Kjetil Rekdal.

Den tidligere Vålerenga-treneren er nå fotballekspert på Eurosport. Han ser ingen som er i stand til å utfordre RBK.

– Jeg tror heller at det blir en kamp om medaljene bak Rosenborg. Sarpsborg er nærmest pr. i dag, men de kan fort miste spillere i sommer, sier Rekdal.

Tror på Vålerenga-løft

– Molde er for ustabile. De måtte ha vunnet søndagens kamp (mot Strømsgodset, 0-0) for å henge med Rosenborg. Brann på sin side har sluttet å score mål og å vinne kamper, men det kan selvsagt snu dersom de finner tilbake til formen fra tidligere i sesongen, sier Rekdal.

Han tror at gamleklubben Vålerenga fort kan bli en medaljekandidat.

– Vålerenga har begynt å våkne. Laget har hevet seg kraftig og kan få en fin høstsesong, tror Rekdal.

PÅ STØ GULLKURS: Det har løsnet for Rosenborg, her fra 3–0-seieren mot Sogndal på Fosshaugane i helgen. PÅ STØ GULLKURS: Det har løsnet for Rosenborg, her fra 3–0-seieren mot Sogndal på Fosshaugane i helgen. Foto: Christian Blom / NTB scanpix

– Men gullet havner altså i Trondheim. Synes du at det er synd at gullkampen ser ut til å være avgjort allerede?

– Vi som reiser rundt og følger Eliteserien ønsker jo mest mulig spenning både i topp og bunn av tabellen. På den måten er det synd at Rosenborg allerede ser ut til å ha avgjort dette. Men det blir i hvert fall spenning om de andre medaljene, samt at det er mye spenning i bunn av tabellen, fastslår Rekdal.

  • Kun 25.000 så Molde – Strømsgodset:

Mathisen tror på Molde-sølv

Ekspertkollega Jesper Mathisen i TV 2 er heller ikke overrasket av at RBK nå ser ut til å dra ifra de andre.

– Det har vel vært opplest og vedtatt lenge at Rosenborg kom til å vinne gullet. Vi har ventet på at det skulle løsne, og i de siste kampene har de vist at ting er på gang igjen, sier Mathisen.

– Hva tenker du om medaljekampen bak RBK?

– Av lagene bak er det de som ligger der nå – Sarpsborg og Molde – som har det høyeste toppnivået. Hvis Molde får beholde Björn Bergmann Sigurdarson i sommer, skal de bli vanskelige å slå, sier Mathisen.

Roser Branns Europa-innsats

Hva så med Brann? Etter 13 serierunder toppet Brann serien på bedre målforskjell enn Rosenborg (begge 25 poeng). Nå er Brann plutselig åtte poeng bak RBK.

– Brann spiller i europacup, det gjør hverken Molde eller Sarpsborg. Hvordan tåler Brann-stallen dette og den rulleringen som kreves? Europacup er ingen fordel for Brann hvis vi tenker opp mot medaljekamp i Eliteserien, sier Mathisen.

SLITER: Brann har sluttet å score mål og å vinne kamper. Her er det Fredrik Haugen som fortviler i søndagens 0–1-tap hjemme mot Sarpsborg. SLITER: Brann har sluttet å score mål og å vinne kamper. Her er det Fredrik Haugen som fortviler i søndagens 0–1-tap hjemme mot Sarpsborg. Foto: Tor Høvik

– Hva synes du om at Brann har hvilt spillere i serien og satset såpass mye på å komme seg videre i Europa?

– Det synes jeg er fantastisk. Brann gjør det eneste riktige, sier Mathisen.

– Tidligere har vi hørt norske lag snakke om hvor viktig det er å ta seg videre i Europa, og så har det blitt med snakket. Brann derimot viser at de satser for fullt, og det er det eneste rette. Jeg håper og tror at de vil avansere mot Ruzomberok torsdag. De må gå «all in», og så er det en stor gulrot i vente mot Everton i neste runde. Det er slike kamper alle fotballspillere drømmer om å spille, sier Jesper Mathisen.

PS: Etter mandagens kveldskamp tar Eliteserien pause til 5. august.