Foto: NTB Scanpix

Norges beste drakt gjennom tidene

BLOGG: Jeg lar meg virkelig begeistre av Norges nye drakt. Endelig en skreddersydd landslagsdrakt igjen!

Hovedankepunktet mot Nike er ofte at de lager drakter med samme grunndesign til hvert lag, der kun fargene varierer. De siste Norge-draktene fra Nike har båret litt preg av det.

I år virker seg som det amerikanske merket har latt seg påvirke av dette, for mange av landslagsdraktene er mye mer sprelske enn de tidligere årene.

Prosessen rundt Norge-draktene skal ha tatt nærmere to år, og det skal ha blitt hentet inspirasjon fra blant annet vinteridrett når draktene skulle designes.

Jeg synes i hvert fall det grundige arbeidet har vært svært vellykket. De blå ermene rammet inn av de hvite feltene gir en følelse av flaggets farger - og da har du kommet ganske langt for å lage en vellykket landslagsdrakt.

Drakten er ellers ren og fin, og det er jo bra når en skal representere landet.

Jeg finner ingen ting å trekke her, klar sekser!

Norges andredrakt, her mot Albania. I utgangspunktet skal buksene være blå. Norges andredrakt, her mot Albania. I utgangspunktet skal buksene være blå. Foto: NTB Scanpix

Solid andredrakt

Andredrakten synes jeg også er bra. Greit å ha et litt annet design enn førstedrakten, men det er lett å se også her at det er Norge som spiller. Eneste kritikken jeg vil komme med, er at en lett kunne fått flagget enda bedre framstilt ved å ha tverrstripene foran i rød-blå-rød i stedet for blå-rød-blå.

En ting som trekker opp, er at designet skal være helt unikt for Norge.

Uansett er dette nok en Norge-drakt å være stolt av i det som ser ut til å bli et historisk bra draktår for landslag.

Hva synes du? Legg inn kommentar nederst på siden!