Olympiakos-tilhengere foran kampen mot Burnley torsdag kveld. Fem av Burnleys tilhengere ble skadet, en av dem ble knivstukket. Olympiakos-tilhengere foran kampen mot Burnley torsdag kveld. Fem av Burnleys tilhengere ble skadet, en av dem ble knivstukket. Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS, Reuters/NTB scanpix

Fem skadet i fotballbråk – én knivstukket

Stygge scener da Burnley møtte Olympiakos.

Burnley har ikke spilt fotball i Europa på mange tiår, men i år har de fått føle på hvordan det er. Det går sånn passe sportslig og de har fått følge hvordan det er å bli mottatt av lidenskapelige og til dels voldelige fotballtilhengere fra andre land.

Torsdag kveld møtte Burnley Olympiakos fra then i Hellas til kvalifiseringskamp til Europa League. Det endte med et tap og en del stygge scener utenfor banen, skriver Independent.

900 tilhengere fra byen nord for Manchester hadde tatt turen til Athen foran møtet med Olympiakos. En klubb som er kjent for å ha en relativt ustyrlig supportergjeng.

Fulgte ikke klubbens tur

Det endte med at en gruppe Burnley-tilhengere som reiste til stadion uavhengig av den arrangerte bussturen til klubben, ble angrepet.

En person ble knivstukket i foten, mens fire andre ble skadet i tumultene.

– Den store majoriteten av våre tilhengere oppførte seg upåklagelig, heter det i en uttalelse fra Burnley etterpå.

Klubben samarbeider med nå gresk politi i etterforskningen av saken.

Burnley tapte den første kvalikkampen med 3–1. Returkampen spilles i England kommende torsdag.