Sokkehull: Åsanes Geir André Herrem fikk betalt for kunst- og håndverk-timene før Bodø/Glimt-kampen på Myrdal stadion. Sokkehull: Åsanes Geir André Herrem fikk betalt for kunst- og håndverk-timene før Bodø/Glimt-kampen på Myrdal stadion. Foto: Bjørn Erik Nesse

Derfor spiller spissen med hull i sokkene

Spissen tok sak(s)en i egne hender.

Bodø/Glimt fikk til slutt hull på Åsane i helgens 1. divisjonskamp, etter at Martin Bjørnbak stanget inn 1–1 på overtid. Hull var det også i sokkene til oransjetrøyenes Geir André Herrem.

På bildet over kan man tydelig se spissens legger gjennom hullene i fotballsokkene hans.

Lettet på trykket

Og her er jærbuens forklaring:

– Mot Tromsdalen i første seriekamp fikk jeg nye sokker, men de var rett og slett litt for trange. Og ettersom de ikke hadde større sokker, måtte jeg finne designeren i meg for å lette litt på trykket, sier Herrem.

– Det er ikke møll på Myrdal altså?

– Nei, ikke som jeg vet om, ler spissen.

Den største sokkestørrelser var altså ikke store nok for spilleren som scoret 14 mål for Åsane i fjor. Dårlig blodgjennomstrømming gjorde dermed at Åsane-spilleren tok saken – og saksen – i egne hender.

– Jeg har vel ikke de minste leggbeina og liker heller ikke at sokkene er for trange, forklarer han.

Tok ledelsen: Åsane tok ledelsen mot Bodø/Glimt og hadde trolig fortjent alle tre poengene, men kampen endte til slutt 1–1. Foto: Marita Aarekol

Kopierte Bale

Herrem gjorde dermed slik Real Madrids Gareth Bale gjorde, da han i fjor klippet hull i sokkene for å unngå skader.

Som den walisiske driblefanten, har også Herrem slitt med sin porsjon skader i karrieren. Om de nye sokkene ikke hjelper mot skader, kan det likevel ha en estetisk funksjon.

– Noen av de andre på laget syns det så kult ut, så kanskje det blir en trend, sier han.

Tøff sesongstart

Åsane står etter to spilte kamper i 1. divisjon med kun ett poeng, og kan vente seg hard kamp om poengene også i de neste kampene mot Start (b), Sandnes Ulf (h) og Ranheim (b).

– Det har vært en tøff start. Vi vil selvsagt vinne alle oppgjørene, men vi var også litt innstilt på at vi ikke kom til å ta poeng i alle de fem første kampene, innrømmer 29-åringen.

Herrem har så langt ikke scoret, og tror det delvis skyldes Åsane-trener Mons Ivar Mjeldes mer krevende spillestil.

– Jeg mangler nok litt på formen, og så vil Mons ha høy intensitet i presset fra meg som førsteforsvarer. Det går litt ut over mine eksplosive løp. Men i Åsane jobber vi for hverandre, så jeg kommer ikke til å jukse på det, sier Herrem.

– Ikke bekymret

– Er du bekymret for målproduksjonen i år?

– Nei, jeg er ikke redd for det. Jeg sa før sesongen at i tredje eller fjerde serierunde skal jeg være hundre prosent. Formen kommer seg hver dag, og får jeg en sjanse så skal den sitte i mål, lover han.

Første mulighet til å åpne scoringskontoen kommer borte mot Start på mandag. Sørlendingene står med fire poeng, etter uavgjort mot Fredrikstad og seier mot Kongsvinger.