Nykommerne Luc Jeggo og Thierry Dabove har trent uten avbrudd med lagkameratene i Bryne FK under hele koronakrisen. Nykommerne Luc Jeggo og Thierry Dabove har trent uten avbrudd med lagkameratene i Bryne FK under hele koronakrisen. Foto: Fredrik Refvem

Bryne, EIK og 3. divisjon er prisgitt eliteåpning

Skulle Eliteserien og eventuelt OBOS-ligaen få klarsignal til oppstart, er 2.- og 3. divisjon avhengige av at det går bra med toppklubbene for å få i gang sin sesong.

– Toppfotballen blir en pilot, og en pilot er som ordet tilsier, en som leder an. Det betyr at vi andre må vente og er veldig avhengige av at det går bra, sier Kari Lindevik til Aftenbladet.

Lindevik representerer Fløy i Kristiansand og er styreleder for Divisjonsforeningen, klubbene i 2. og 3. divisjon, Post Nord og Norsk Tipping ligaene som de heter offisielt.

Ni klubber venter på svar

Bryne FK og EIK på nivå tre, Sola, Vidar, Brodd, Staal Jørpeland, Hinna, Madla og Viking II på nivå fire blir med andre ord direkte påvirket av toppfotballens ve og vel med hensyn til smitteutvikling.

Bryne og EIK har sine spillere på profesjonell eller semiprofesjonell kontrakt. Bryne har ikke permittert i det hele tatt. EIK har permittert alle spillerne som flere toppklubber i Norge, deriblant Sandnes Ulf.

Styreleder Kari Lindevik i Divisjonsforeningen venter først og fremst på en avklaring: – Uvissheten er verst, sier hun. Foto: Divisjonsforeningen.no

Hos hardt satsende EIK har spillerne vært permitterte nesten to måneder.

– Noe som mangler

– Det føles som noe mangler, uten tvil. Jeg håper jo at vi får konkret info 7. mai om dato for seriestart. Det er mentalt tungt å gå rundt uvitende om hva, når og hvordan, sitt trener Ojan Bijan til klubbens eget nettsted.

– Uvissheten er verst, mange klubbledere er frustrerte, vi venter på en endelig avklaring, understreker Kari Lindevik.

– Vi er spente på om torsdagens redegjørelse fra myndighetene også gir signaler om når våre divisjoner eventuelt kan starte dersom toppfotballen lykkes med å holde kontroll når den er i gang.

– Jeg blir ekstra glad om de også sier noe om bredden, om når barne- og ungdomsfotballen kan komme i gang, sier Kari Lindevik.

Asle Tjøtta, daglig leder av Bryne FK til årsskiftet 2019/2020, er styremedlem i Divisjonsforeningen. Han tenker at det får konsekvenser om det drar ut med seriestart.

Må i gang for få full sesong

– Vi diskuterer ulike scenarioer i styret. Drar det ut med åpning, får vi en utfordring med å spille full sesong, sier Tjøtta.

Både Tjøtta og styreleder Lindevik lener seg til Norges Fotballforbund og prosessen som er i gang.

– Vi er står sammen med Fotballforbundet om dette og skjønner at det mye å ta hensyn til, men det vil være bra å få en avklaring, gjentar Kari Lindevik.