TILBAKE: Hólmbert Fridjónsson har fått smilet tilbake igjen etter det som så ut som en svært alvorlig kneskade mot Molde i slutten av februar. Det går stadig bedre med islendingen, som trener med ball igjen på treningsfeltet.

TILBAKE: Hólmbert Fridjónsson har fått smilet tilbake igjen etter det som så ut som en svært alvorlig kneskade mot Molde i slutten av februar. Det går stadig bedre med islendingen, som trener med ball igjen på treningsfeltet. Foto: Marius Simensen

Fridjonsson kan rekke seriestarten: – Jeg har vært veldig, veldig heldig

Hólmbert Fridjónsson fryktet han skulle være skadet i månedsvis, men nå håper han å kunne får med seg hele sesongen.

Hólmbert Fridjónsson hadde store planer om å slå hardt tilbake i år etter en skuffende 2019-sesong. Alt så bra ut helt til treningskampen mot Molde i slutten av februar før avreise til treningsleiren i Marbella.

Men 21 minutter ut i kampen tok han imot et oppspill fra Andreas Lie og skulle vende med ballen, men da gikk han ned for telling med et skrik og holdt seg til kneet. Han ble liggende nede med store smerter.

Fryktet korsbåndskade

– Jeg har aldri hatt en kneskade før, men jeg kjente med en gang at det kunne være alvorlig. Jeg fikk ei vridning i kneet, som gjorde utrolig vondt. Jeg hørte også en lyd som hørtes ut som noe knakk inne i kneet, sier Fridjonsson til Sunnmørsposten.

Han ble båret av banen og kom inn i garderoben. Der ventet Moldes lege, som så bekymret ut og sa han var redd det var en korsbåndskade.

– Det var et sjokk å få den beskjeden, og da var jeg langt nede. Jeg så for meg hvor lenge det kunne ta å bli frisk igjen, sier spissen.

– Veldig, veldig heldig

Men undersøkelsene på sjukehuset viste at det ikke var snakk om en alvorlig skade. På klubbens hjemmeside sto det at det var en «bonebruise» i kneet.

– Legene har sagt til meg at jeg har vært veldig, veldig heldig som ikke fikk en alvorlig kneskade. Det var en enorm lettelse å få den beskjeden.

AaFK skrev på sin hjemmeside av han skulle være tilbake i full trening etter seks uker, men ting har tatt litt lengre tid.

Trener med ball igjen

– Kneet er fortsatt ikke 100 prosent, men det begynner å komme seg veldig. Det hjelper på at jeg har kan trene med ball og være litt sammen med guttene på trening, sier islendingen, som er lettet over at kneet ikke hovner opp når han får testet seg.

– Når kunne du ha spilt kamper igjen?

– Det er litt vanskelig å si, men kanskje jeg kunne spilt om en måned? Jeg har heldigvis litt tid på meg til serien eventuelt starter, sier Fridjonsson.

Hvis sesongen skulle sparkes i gang i midten av juni, håper spissen han er klar til å bidra.

– Jeg var forberedt på å miste minst første del av sesongen, men nå får jeg kanskje med meg hele, sier han.