Det ble onsdag gjort politirazzia mot kontorene til West Ham og Newcastle. Det ble onsdag gjort politirazzia mot kontorene til West Ham og Newcastle. Foto: Tony O'Brien / X01095

Politirazzia hos toppklubber: Flere engelske fotballprofiler arrestert i skattesak

Britiske og franske myndigheter aksjonerte onsdag.

Kontorene til fotballklubbene West Ham og Newcastle skal ha blitt gjennomsøkt og flere personer er arrestert mistenkt for skattesvindel.

Det var Sky Sports som først meldte om aksjonen mot fotballmiljøet i England. TV-kanalen og flere andre medier erfarer at Newcastle-direktør Lee Charnley er blant dem som er pågrepet.

Nærmere 200 tjenestemenn fra skatte- og tollmyndighetene (HMRC) deltok i operasjonen som ble rettet mot adresser både i England og Frankrike.

En uttalelse fra skattemyndighetene bekreftet kort tid etter opplysningene.

– HMRC har arrestert flere menn som jobber innen den profesjonelle fotballindustrien mistenkt for skattesvindel, het det blant annet der.

Regnskaper, datamaskiner og mobiltelefoner skal ha blitt beslaglagt i aksjonen.

Også franske myndigheter, som bistår sine britiske kolleger i saken, skal ha gått til pågripelser.

– Denne etterforskningen sender en klar beskjed om at, uansett hvem du er, må du møte konsekvensene dersom du begår skattelovbrudd. Som følge av at etterforskningen pågår, kan ikke HMRC komme med ytterligere info nå, heter det i uttalelsen.

West Ham spiller til daglig i Premier League, mens Newcastle tidligere i uken sikret opprykket tilbake til toppdivisjonen etter kun én sesong på nivå to.