Spanske Adrián ble helten for Liverpool på onsdag. Nå er han usikker til helgens kamp. Spanske Adrián ble helten for Liverpool på onsdag. Nå er han usikker til helgens kamp. Foto: MURAD SEZER / REUTERS

Supporter skadet finalehelten i vill feiring. Nå er det keeperkrise i Liverpool.

Adrián (32) er usikker til helgens kamp mot Southampton. Fra før er førstekeeper Alisson (26) utilgjengelig.

– Hvis personen ikke klarer å stoppe seg selv, så må supporterne rundt gjøre det. Dette er ikke morsomt. Wow! Hvordan kan noe som dette skje, sier Jürgen Klopp.

Liverpool-manageren var oppgitt under fredagens pressekonferanse, før helgens kamp mot Southampton. Nå er det nemlig keeperkrise i klubben.

I sesongåpningen gikk førstekeeper Alisson ut med skade. Onsdag vant Liverpool supercupfinalen mot Chelsea, takket være annenkeeper Adriáns redning i straffesparkkonkurransen.

I feiringen av tittelen ble den spanske sisteskansen skadet av egen supporter. En tilskuer stormet banen og skled i det han skulle omfavne keeperen. Da skal spanjolen ha fått en smell i ankelen.

– Vi elsker fansen, det er det ingen tvil om. Men de må kunne stoppe med det. Da vi spilte mot Manchester City (i Community Shield-finalen) var det en banestormer. Det samme gjaldt mot Norwich. Det er ikke morsomt, sier Klopp og fortsetter:

– Adrián blir ikke skannet. Vi venter på at hevelsen skal gå ned. Flyturen hjem hjalp ikke, men når jeg ser ham nå, ser det bedre ut, sier Klopp.

Her er Andy Lonergan i aksjon før kampen mot Chelsea på onsdag. Foto: KEMAL ASLAN / REUTERS

«Ukjent» tredjekeeper

Dersom Adrián ikke blir klar til lørdagens kamp må Klopp mest sannsynlig sette sin lit til Andy Lonergan. Han er ikke et kjent navn for folk flest.

35-åringen ble hentet før sesongen. I fjor spilte han for Rochdale på nivå tre i England. Liverpool har også unggutten Caoimhin Kelleher tilgjengelig.

– Vi må finne en mulighet til å vinne kampen på lørdag. Andy Lonergan er i trening med (Caoimhin) Kelleher, og vi har de to om vi må ta en beslutning, sier Klopp.

Han legger til at både Lonergran og Kelleher har hatt liten tid til å bli kjent med resten av laget. Tyskeren mener Kelleher har stort potensial, men at han ikke er klar til å spille på nivået som kreves i Premier League.

  • LEST DENNE? Stjernespilleren hylles for denne gesten: – En fenomenal person
Jürgen Klopp var en lykkelig mann etter finaleseieren. Foto: MURAD SEZER / REUTERS

120 minutter i beina

Finalen mot Chelsea i Istanbul på onsdag ble en langdryg affære. Det sto 2–2 mellom lagene etter 120 minutter. Deretter ble alt avgjort på straffesparkkonkurranse.

– Etter 120 minutter, etter alt vi investerte i kampen, gjør det alt arbeidet enda mer verdt. Jeg kan forstå hvordan Chelsea må ha følt det, sier Klopp.

Han legger til at lagene dro hjem fra Tyrkia med en svært god følelse. Han meddeler samtidig at han har fått svært liten tid til å analysere Southampton.

Klokken 16.00 lørdag har vi svaret på hvem som vokter Liverpool-buret.