Åge Hareide har stor suksess som trener i Malmö. I dag leder han laget i en ny viktig kamp. Åge Hareide har stor suksess som trener i Malmö. I dag leder han laget i en ny viktig kamp. Foto: NTB scanpix

Malmö-trener Hareide: - Vi er bedre enn Molde, Rosenborg, Celtic og FC København

Åge Hareide er ikke i tvil om at det er mer kvalitet i Malmö enn i hans tidligere klubber.

61-åringen Åge Hareide har hatt stor suksess siden han overtok som trener for Malmö i fjor. Han vant både serien og cupgull i sin første sesong, og kronet det hele med å ta den svenske klubben til Champions League-gruppespill for første gang siden 2000. Hareide studerer jevnlig konkurrerende lag i andre ligaer for å finne ut hvor godt laget hans er. Han mener at laget hans er bedre enn både Rosenborg og Molde, to klubber han har trent lenge.

— Vi er bedre enn Celtic og vi er bedre enn Rosenborg. Molde nærmer seg kanskje, men vi er fortsatt bedre. Vi er også bedre enn FC København, sier Hareide til Expressen.se.

Lokalderby

I ettermiddag spiller Malmö, som har Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget og Andreas Windheim i troppen, lokalderby mot erkerivalen Helsingborg. Det er Hareides niende oppgjør mellom lagene og han vet godt hva som står på spill.

— Jeg har derbyer i blodet siden tiden hjemme i Norge, med Molde og Rosenborg. Rosenborg var storebror, men nå har det snudd siden Molde har vært best. Det er spesielle kamper, sier han.

Kjørte til Molde i sinne

Et av derbyene han husker best er imidlertid fra da han som Helsingborg-sjef møtte nettopp Malmö i 1998. Helsingborg tapte 2-1 på hjemmebane og en illsint Hareide klarte ikke å styre følelsene.

— Jeg var så jævlig forbannet at jeg satte meg i bilen og kjørte rett hjem til Molde. Jeg var ute av bilen én gang på 100 mil. Jeg sto ved døren hjemme på morgenen og lurte på hva som hadde skjedd, minnes Hareide.

Dersom det blir tap søndag, lover Hareide at han ikke skal gjenta reisen.

— Jeg er roligere nå, jeg gjør ikke slik lenger.

Fakta om Åge Hareide

  • Alder: 61 (født 23. september 1953 i Hareid)
  • Yrke: Fotballtrener
  • Klubb: Malmö FF
  • Tidligere klubber som trener: Molde, Helsingborg (Sverige), Brøndby (Danmark), Rosenborg, Örgryte (Sverige), Viking.
  • Norsk landslagssjef 2004-2008. * Klubber som spiller: Hødd, Molde, Manchester City, Norwich.
  • Landskamper/mål: 50/5.