Natalie Portman og Eva Longoria er blant investorene bak et nytt kvinnelag i fotball i Los Angeles. Natalie Portman og Eva Longoria er blant investorene bak et nytt kvinnelag i fotball i Los Angeles. Foto: Foto: NTB scanpix / Jordan Strauss / Richard Shotwell

Hollywood-stjerner starter fotballag

Idretts- og Hollywood-stjerner samles bak et nytt kvinnelag i fotball i Los Angeles.

Eierskapsgruppen bak laget, som har ambisjoner om å starte spill i 2022, består hovedsakelig av kvinner, skriver BBC.

I investorgruppen finner man flere Hollywood-stjerner, inkludert Star Wars-skuespilleren Natalie Portman, Eva Longoria fra Frustrerte fruer og Jennifer Garner fra Dallas Buyers Club.

Tennisstjernen Serena Williams er også med sammen med mannen Alexis Ohanian, én av grunnleggerne av nettsamfunnet Reddit.

  Tennisstjernen Serena Williams er blant investorene bak et nytt kvinnelag i fotball i Los Angeles. Foto: Foto: Kirsty Wigglesworth, AP Photo / NTB scanpix

  Californias første lag

  Det er ikke avklart hva laget skal hete, eller på hvilken bane de skal spille, men planen er å etablere seg som Californias første lag i den nordamerikanske ligaen National Women’s Soccer League (NWSL).

  Av den grunn kaller investorgruppen seg Angel City.

  – Vi ønsket å ha med oss utrolige partnere fra fotballverdenen, som er ledere innen sport, teknologi, businessvirksomhet og underholdning, for det er det byen vår handler om. Hver og en av oss har en unik evne til å bidra med, sier Natalie Portman til LA Times.

   Los Angeles har to lag på toppnivå på herresiden. Både LAFC og Los Angeles Galaxy har gått ut med sin støtte til Portman og Co. Foto: Foto: Douglas DeFelice / X02835

   – Vil bidra til forandring

   – Det virket ideelt å ta med kvinnefotballen til Los Angeles, fordi det er så lidenskapelige fans her og en robust ungdomsfotball. Det ville vært et utrolig kulturskifte hvis vi kunne feiret og gitt mer oppmerksomhet til disse fantastiske atletene, fortsetter hun.

   Ifølge BBC er også 14 tidligere amerikanske landslagsspillere en del av gruppen.

   – Vi samles med en felles lidenskap om å bidra til forandring til det bedre. Forandring for våre spillere, fans og samfunnet. Den forandringen begynner i dag, sier Julie Uhrman, medeier og president av gruppen.