Eirik Bakke må klare seg uten nøkkelspillere mot Sandnes Ulf, men stoler på at veteran Kjetil Wæhler (42) skal ordne opp i sitt andre comeback i Sogndals drakt. Eirik Bakke må klare seg uten nøkkelspillere mot Sandnes Ulf, men stoler på at veteran Kjetil Wæhler (42) skal ordne opp i sitt andre comeback i Sogndals drakt. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Eirik Bakke om møtet med Sandnes Ulf: – En av våre vanskeligste kamper hittil

Trener Eirik Bakke mener søndagens oppgjør mot Sandnes Ulf blir knalltøft.

– For oss er det viktig å få et resultat for å henge med i toppen, sier Sogndal-trener Eirik Bakke til Aftenbladet.

– Det blir tøft, en voldsom oppgave, vi må opp mot årsbeste dersom vi skal få med oss et resultat fra Fosshaugane, mener Sandnes-trener Bengt Sæternes.

Sammen i Brann

De er omtrent samtidige i norsk fotball, 1975-modellen Bengt Sæternes og 1977-modellen Eirik Bakke.

Begge har spilt på norske lag i køen, begge har spilt på norske topplag, begge har proffopphold utenlands, dessuten spilte de sammen i Brann halvannen sesong.

Før sesongen 2015 tok Sæternes over trenerjobben i Sandnes Ulf, samtidig tok Bakke over Sogndal.

Skademaretitt i Sogndal

Men der Sæternes mønstrer skadefri tropp med unntak av keeper Sahlgren, opplever Bakke at skademarerittet fra fjorårets nedrykkssesong fortsetter.

– Det verste var at vi mistet Per–Magnus Steiring med skulderskade under cupkampen onsdag (tapte 1-2 for Fyllingsdalen).

– Reiss Greenidge var allerede ute, og før overgangsvinduet stengte, solgte vi Even Hovland til Rosenborg, forklarer Bakke.

Steiring og Hovland var midtstopperparet i forsesongen, særlig Steiring viste stor fremgang gjennom vinteren. Nå er begge ute.

Derfor er superveteran Kjetil Wæhler (42) hentet inn akkurat som han ble i mai i fjor.

Viking ble første offer, tapte 0–4 på Fosshaugane i Wæhlers comeback 13. mai. Nå skal Sandnes Ulf prøve, og de møter en spiller som Eirik Bakke er helt trygg på.

– Wæhler leverer. Han var utrolig god for oss i fjor, ikke minst hjalp han de unge på laget, skryter Bakke.

En selgende klubb

Han har mistet 11 spillere etter nedrykket i fjor, men klager ikke.

– Vi er en selgende klubb, det er en del av identiteten vår, og vi har en ny, ung, sulten gruppe på gang. Godt trent med en litt annen spillemåte enn før. Vi jager og presser og vil gjerne styre spillet på Fosshaugane.

Bakke har også merket seg Sandnes Ulfs lille motgang i det siste.

– Det er orden på Sandnes Ulf, de tar poeng på dårlige dager. Det er godt tegn, og det er lurt av Bengt (Sæternes) å være litt kynisk når spillet ikke flyter så godt, mener Bakke.

– Vi får vår tøffeste kamp hittil utenom åpningskampen mot Aalesund, fastslår Sogndal-treneren.

Etter uavgjort borte mot Aalesund, hjemme mot Tromsdalen og borte mot Mjøndalen har Sogndal to seiere på rad, 4–1 hjemme mot Kongsvinger og 2–0 borte mot overraskelseslaget Notodden sist søndag.

Sandnes Ulf har tre seiere, 2–1 mot Strømmen (h), 3–2 Nest Sotra (b) og 2–0 Levanger (h), deretter 0–0 HamKam (b) og 0–0 Jerv (h).