Må betale: Liverpool-klare Naby Keita er blitt dømt for å ha forfalsket førerkortet sitt. Midtbanespilleren er blitt dømt til å betale en klekkelig sum, som følge av lovbruddet. Må betale: Liverpool-klare Naby Keita er blitt dømt for å ha forfalsket førerkortet sitt. Midtbanespilleren er blitt dømt til å betale en klekkelig sum, som følge av lovbruddet. Foto: Jan Woitas / TT / NTB scanpix

Liverpools nye storsignering dømt for å ha forfalsket førerkortet sitt – må betale gigantbot

Naby Keita må ut med over to millioner kroner.

Etter å ha storspilt for RB Leipzig i tysk Bundesliga, ble Naby Keita hentet til Liverpool av manager Jürgen Klopp i fjor sommer.

Tyskerne hadde et forbehold for avtalen, og det var at Keita skulle spille nåværende sesong i Leipzig før han dro til de rødkledde på Merseyside.

Midtbanespilleren har ikke vært like gnistrende for Leipzig-laget denne sesongen, men står likevel bokført med fem scoringer og fire målgivende pasninger på 19 kamper.

I desember 2016 ble Keita tiltalt for å ha sendt inn falske førerkortbevis til den guineanske staten, der han kommer fra.

Nå har 23-åringen fått sin dom. Han må betale over 2,4 millioner kroner til staten (250.000 euro).

Opprinnelig skal beløpet ha vært på drøye 4,5 millioner kroner (415.000 euro), men denne dommen ble anket, skriver nyhetsbyrået AP på sine nettsider.