Landslagsbacken til Rbnett: – Hadde vært hyggelig med Molde-retur

Martin Linnes (29) utelukker ikke at han blir MFK-spiller igjen. Og snart går kontrakten i Tyrkia ut.

Martin Linnes er med i Ståle Solbakkens første landslagstropp. Martin Linnes er med i Ståle Solbakkens første landslagstropp. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Fem år har gått siden høyrebacken ble solgt fra Molde til den tyrkiske storklubben Galatasaray. Der har han vunnet både serie og cup, men i løpet av de siste sesongene har det vært tøff kamp om spilletida i Tyrkia. Derfor ligger det i kortene at det går mot et klubbskifte for 29-åringen når kontrakten med Galatasaray går ut til sommeren.

– Jeg tar det litt som det kommer. Vi har to barn som begynner å komme litt opp i alder, og vi har vært ute lenge. Vi har dratt dit fotballen har tatt meg, men jeg trives godt her. Så får vi se hva som skjer til sommeren, forteller Linnes til Rbnett under et digitalt pressetreff med A-landslaget fra Marbella.

– Det er lenge siden jeg har følt meg trygg og fast på laget, at man kan spille en dårlig kamp og fortsatt spille neste. Men sånn er det i større klubber. Man er nødt til å prestere for å få spille. I min situasjon syns jeg at jeg har fått færre kamper enn jeg har fortjent. Jeg er ute etter å kunne senke skuldrene og være meg selv, uten å måtte tenke konsekvenser. Når det er sagt, er jeg i en stor klubb med store ambisjoner. Det er helt naturlig at det er sånn. Jeg er selv spent på hva som skjer, sier Linnes - som beskriver perioden i Tyrkia som en berg- og dalbane.

Han fyller 30 år seinere i år, men har utvilsomt mange gode år igjen på fotballbanen. Men det er ikke utenkelig at han returnerer til Norge i løpet av de kommende årene. Og landslagsbacken er absolutt åpen for en retur til gamleklubben Molde.

– Jeg hadde en fantastisk tid i Molde, og trivdes veldig godt der. Jeg kjenner fortsatt mange i klubben der. Det hadde selvsagt vært hyggelig, men det er i så fall mye som må klaffe for begge parter. Og det er vel ikke noe problem på høyrebacken der for øyeblikket, ser jeg, sier han.

Martin Linnes i duell med Fenerbahces Sinan Gumus i Istanbul-derbyet for noen uker siden. Galatasaray vant kampen 1–0. Foto: Kenan Asyali / AP POOL

Europa-eventyr

For Linnes følger fortsatt med på MFK, og han har fått med seg at Marcus Holmgren Pedersen har spilt gode kamper i Europa League. I tillegg er Kristoffer Haraldseid i opptrening etter sin korsbåndskade.

– Jeg har sett stort sett alle kampene, bortsett fra den første kampen mot Hoffenheim. Med tanke på tidsforskjell, så gikk den for seint. Men jeg så den andre kampen, og det var fantastisk gøy. Det er en god prestasjon. Det er imponerende av spillere, trenere og hele apparatet. De var gode i hele fjor høst. Det er utrolig bra gjort. Jeg håper det fortsetter utover denne sesongen også, forteller Linnes.

Selv var han med på Europa League-eventyret i 2015, da Molde vant gruppa mot storlagene Ajax, Fenerbahce og Celtic.

– Vi hadde en sterk prestasjon det året også. Vi kom oss videre fra gruppa, men da ble det bråstopp. Det å ta det enda et steg videre, er veldig godt gjort – spesielt mot et så godt lag som Hoffenheim, sier Linnes - som ble solgt til Galatasaray før 16-delsfinalen mot Sevilla.

Martin Linnes etter 1–1-kampen borte mot Ajax i desember 2015. Det ble backens siste kamp for MFK. Foto: Peter Dejong / TT NYHETSBYRÅN

Haaland-nysgjerrighet

Martin Linnes er en av flere tidligere Molde-spillere som er med i Ståle Solbakkens første tropp som ny landslagssjef. Det er likevel spesielt én tidligere MFK-helt de fleste journalister stiller spørsmål om: Erling Braut Haaland. Også i Tyrkia har Dortmund-spissen fått et stort navn.

– Jeg tror han er på alles lepper. Han leverer ting vi ikke har sett før. Det blir lagt merke til i Tyrkia også. Jeg tror de gruer seg til å bryne seg på ham, sier Linnes.

Det norske landslaget skal i løpet av den kommende uka spille VM-kvalifiseringskamper mot Gibraltar, Tyrkia og Montenegro.

– Erling er et samtaleemne i garderoben stort sett hver mandag morgen. Medspillerne mine spør og er nysgjerrige. De lurer til og med på hva han spiser, sier Linnes.

Molde-spiller Stian Rode Gregersen er også i landslagstroppen. I tillegg til Linnes og Haaland, har Ørjan Håskjold Nyland, Mats Møller Dæhli, Ruben Gabrielsen, Leo Østigård og Mohamed Elyounoussi spilt for Molde. Mathias Normann måtte melde forfall.