Jürgen Klopp var ikke fornøyd med dommeren i kampen mot West Ham mandag. Jürgen Klopp var ikke fornøyd med dommeren i kampen mot West Ham mandag. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix

Klopp risikerer straff for dommeruttalelser

Jürgen Klopp må forklare seg til FA.

Liverpool-manager Jürgen Klopp risikerer å bli straffet for kritikken han rettet mot dommer Kevin Friend etter mandagens Premier League-møte med West Ham.

Liverpool måtte nøye seg med ett poeng i London. 1-1 hadde samtidig gjestene fra Merseyside grunn til å være fornøyd med ut fra spill og sjanser.

Etter kampen var samtidig manager Klopp relativt klar på at han ikke syntes dommer Friend hadde sin beste dag på jobben. Liverpool burde fått sin scoring annullert for offside, og tyskeren mente den feilen påvirket dommertrioen resten av kampen.

– Jeg hørte at målet vårt var offside, og jeg er ganske sikker på at dommeren også fikk med seg det, sa Klopp til BBC etter kampen.

Videre mer enn antydet han at Friend lot mange situasjoner senere i kampen gå i West Hams favør, som følge av feilen som ble gjort i forbindelse med målet.

– I 50-50-situasjoner ble det alltid frispark til det andre laget, sa Liverpool-sjefen.

– Som menneske, dersom jeg vet at jeg har gjort en feil i første omgang, ville jeg ikke gjøre skjevheten enda større, utdypet han overfor Sky Sports.

Tirsdag melder både BBC og Sky Sports at Englands Fotballforbund (FA) skal ha bedt om en forklaring fra Klopp rundt kommentarene.

(©NTB)