KLAR FOR OPPRYKKSFINALE: Hull-manager Steve Bruce kan puste lettet ut etter nederlag hjemme mot Derby. Derbys manager Darren Wassall i bakgrunnen. KLAR FOR OPPRYKKSFINALE: Hull-manager Steve Bruce kan puste lettet ut etter nederlag hjemme mot Derby. Derbys manager Darren Wassall i bakgrunnen. Foto: Action Images via Reuters / Craig Brough Livepic / NTB scanpix

Bruce og Hull klar for opprykksfinale til Premier League

Kan puste lettet ut etter dramatisk kamp mot Derby.

Derby hadde et vanskelig utgangspunkt, men øyet håp da de tok en tidlig ledelse i opprykkssemifinalen mot Hull.

Men med 0-3 fra den første kampen ble det for vanskelig for Derby. Johnny Russell ordnet 1-0 allerede etter sju minutter i tirsdagens returkamp.

Et selvmål fra Andrew Robertson gjorde det enda mer spennende, men Hull holdt unna og sikret finale mot Sheffield Wednesday om den siste plassen i neste sesongs Premier League med 3-2-sammenlagt.

Chris Martin var ikke langt unna å tvinge fram forlengning, men Eldin Jakupovic avverget forsøket, og Derby må innstille seg på sesong nummer ni på rad i Championship.

– All ære til Derby som vartet opp med et forrykende show. I 1. omgang var vi ikke i nærheten av dem, men vi ga alt vi hadde og kom oss helberget igjennom det hele, sa Hull-manager Steve Bruce.

– En stor lettelse. Vi måtte bare stå imot så godt vi kunne, for det var ingen god prestasjon, medga Hull-forsvarer Michael Dawson.

Derby-manager Darren Wassall mente hans lag forspilte sjansene i den første kampen.

– Jeg kan ikke få sagt hvor stolt jeg er av gutta i kveld. Det er slik mine lag skal fremstå. Vi tapte ikke denne semifinalen i kveld, men på lørdag, sa Wassall til BBC.

Adama Diomande var ikke med for Hull.

(©NTB)