OVER ALT OG ALLE: Per Mertesacker ruver over bakken. Det gjorde han også da han sendte Arsenal på vei mot seier over Hull i FA-cupen. OVER ALT OG ALLE: Per Mertesacker ruver over bakken. Det gjorde han også da han sendte Arsenal på vei mot seier over Hull i FA-cupen. Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Arsenal suverene mot fjorårets finalemotstander

Hull var aldri i nærheten av revansj for fjorårets finaletap.

Arsenal – Hull City 2-0:

Det er FA-cup, og kun avansementet betyr noe, men Arsenal-manager Arsene Wenger, som fikk på seg frakken med overraskende letthet søndag, hadde nok helst sett at det ble en noe mindre spennende kamp.

Det begynte allerede etter fire minutter, da Hulls snart 40-årige keeper, Steve Harper, måtte i aksjon med en beinparade av aller beste merke. Joel Campbell var helt fri, men Harper er en tålmodig sjel og han ventet ut Costa Rica-spissen.

Arsenal kjørte et veritabelt stormløp mot Hull-målet. Alexis Sanchez lobbet ballen over, han rundet keeper og ble stoppet på streken, han skjøt skudd Harper reddet både med lette og vanskelige parader.

Sanchez punkterte kampen

Men Arsenal har en høyreist kaptein. 20 miutter ut i første omgang steg han til værs og headet en corner fra nettopp Alexis i mål.

I annen omgang fortsatte Arsenal å kjøre over Hull, men de måtte vente helt til åtte minutter gjensto, før Alexis endelig fant nettmaskene. Fra 16-meteren fikk han tid til å sikte seg inn, og med et velplassert innsideskudd satte han ballen i hjørnet bak Harper.

Minuttet etter ble han tatt av banen.

Oppdrag utført for Arsenal, Alexis Sanchez og Arsene Wenger.

I det 90. minutt kom Hulls eneste sjanse, men Tom Inces kanon streifet krysstangen og gikk utenfor.

– Vi bommet på en del sjanser, men måtte være tålmodige og gjøre jobben vår på en profesjonell måte. Så lenge vi holdt nullen, kunne man ane at vi skulle få ett til. Det kom sent, men vi håndterte situasjonen godt, sa Wenger ifølge NTB.

PS: Chelsea vant 3-0 over Watford. Willian, Löic Rémy og Kurt Zouma scoret målene.