Liverpool-manager Jürgen Klopp lot emosjonene ta overhånd søndag. Liverpool-manager Jürgen Klopp lot emosjonene ta overhånd søndag. Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix

Klopp risikerer straff etter disse scenene

Liverpool-manager Jürgen Klopp er i søkelyset til Englands Fotballforbund (FA).

Det skjer etter at han stormet banen på tampen av byderbyet mot Everton søndag. Tyskeren løp inn på gressmatta for å delta i feiringen da innbytter Divock Origi avgjorde kampen langt inne i overtiden. Nå har FA opprettet disiplinærsak mot Klopp.

Liverpool-sjefen anklages for upassende oppførsel.

Klopp har frist på seg til torsdag med å gi sitt tilsvar.

– Hva skal jeg si om det? Jeg ønsket ikke å løpe, det var ikke planen min. Jeg ønsket ikke å løpe mot Ali (Alisson), men jeg klarte ikke stanse. Det var ikke bra, men det skjedde, sa han etter søndagens kamp.

Mandag fikk tyskeren støtte av Manchester City-kollega Pep Guardiola.

– Jeg gjorde det samme mot Southampton. Det er mye emosjoner i slike øyeblikk, sa spanjolen.

Klopp beklaget sin egen oppførsel overfor Everton-manager Marco Silva umiddelbart etter kampslutt.

Arsenal og Tottenham kan også bli straffet

Tottenham-spiller Eric Diers feiring etter utligningen mot Arsenal utløste tumulter. Nå kan klubben bli straffet. Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters / NTB Scanpix

Også i et annet lokaloppgjør søndag, i London-derbyet mellom Arsenal og Tottenham, oppsto det scener som kan få etterspill.

Klubbene kan bli straffet som følge av tumultene som oppsto i kjølvannet av Eric Diers utligning til 1-1 i søndagens Premier League-oppgjør. Dier holdt en pekefinger opp til munnen og hysjet mot tribunene etter utligningen i det prestisjetunge London-derbyet.

I sekundene som fulgte havnet jublende Tottenham-spillere i tottene på Arsenals innbyttere på utsiden av banen. Dier, som er engelsk landslagsspiller, ble i etterkant belønnet med gult kort.

Mandag opplyste Englands Fotballforbunds at det er opprettet disiplinærsak mot begge de to klubbene. Arsenal og Tottenham er begge anklaget for «ikke å ha sørget for at spillerne oppførte seg på en skikkelig måte».

Klubbene har frist på seg til torsdag med å komme med sitt tilsvar.

(©NTB)