Anthony Martial jubler i verdens mestselgende drakt. Anthony Martial jubler i verdens mestselgende drakt. Foto: Scanpix

Manchester United selger flest drakter i verden

Nye tall viser at Manchester United er best i verden på salg av drakter.

Det er det tyske konsulentfirmaet PR-Marketing ledet av Peter Rohlmann som har laget oversikten over klubbene som selger flest drakter på verdensbasis. Tallene som er oppgitt, angir gjennomsnittlig salg av drakter pr. sesong. Ikke overraskende hører alle de 20 mestselgende klubbene til i Europa.

Tallene er hentet inn over en femårsperiode, og gir dermed et godt innblikk i hvor mange drakter klubbene selger. I denne perioden har Manchester United kun vunnet Premier League én gang, og ikke hatt nevneverdig suksess i Europa-cupene. Dermed er det imponerende at klubben fra "Drømmenes teater" har lagt de to spanske gigantene Real Madrid og Barcelona bak seg.

Har du sett disse?

Med det imponerende salget av drakter, er det kanskje ikke rart at Adidas i fjor bladde oppe 750 millioner pund fordelt på ti år for å bli Uniteds draktleverandør. Nr. 5 på listen — Chelsea - annonserte nettopp at klubben hadde inngått en avtale med Nike på 900 millioner pund over 15 år. Både Barcelona og Real Madrid får visstnok over 100 millioner pund i året for sine draktavtaler med henholdsvis Nike og Adidas.

En annen ting å bite seg merke i med denne listen, er hvor forholdsvis svake Manchester City er. Klubben har vunnet Premier League to ganger i perioden, og kommet langt i Mesterligaen. Pengene fra sjeikene har likevel ikke løftet klubbens status lenger opp enn 13. plass.

Premier Leagues andredrakter:

Det er verd å merke seg at denne listen er utarbeidet kun ut fra salg av offisielle drakter. Særlig i Asia er det et stort marked for piratkopierte drakter, og verken dette eller andre typer av klesplagg eller suvenirer er regnet med her.

Oversikten ble først publisert hos Sporting Intelligence.

Gjennomsnittlig salg av drakter hvert år i perioden 2011/12-2015/16

HVA SYNES DU?