Kent Håvard Eriksen ble tråkket på fotbladet alt i tredje serierunde. Siden spilte han sju kamper med skade, de ti siste har han ikke vært på banen. Kent Håvard Eriksen ble tråkket på fotbladet alt i tredje serierunde. Siden spilte han sju kamper med skade, de ti siste har han ikke vært på banen. Foto: Egil Ø. Nærland

Etter at denne mannen ble skadet, har Sandnes Ulf gått fra topp til bunn

Sandnes Ulf tok 18 poeng de ti første kampene med Kent Håvard Eriksen på laget. De ti neste, med toppscoreren skadet, har laget tatt seks poeng.

Etter ti kamper med Kent Håvard Eriksen var Sandnes Ulf et av tetlagene med 18 poeng. Etter ti nye kamper uten Eriksen har laget pluss på bare seks poeng og er nummer 11. Sjelden har én spiller betydd like mye.

– Jeg har vært viktig, innser det. Sandnes Ulf er en klubb og et lag jeg brenner veldig for og gir litt ekstra når jeg spiller, sier 27-åringen fra Skarnes til Aftenbladet.

Han må holde seg på tribunene en stund til selv om han mer enn noe ønsker å bidra på banen når Viking kommer til Sandnes lørdag.

Vis fakta ↓
Kent Håvard Eriksen:

– Det er vondt å sitte på sidelinjen, kjedelig ikke å kunne bidra. Jeg er glad i denne gjengen, en fin gruppe, et fint team som ikke har lagt seg ned.

– Smilet er der fortsatt, vi reiser oss, lover Kent Håvard Eriksen som humper på krykker med låst ankel og fotblad for tredje uken på rad.

Tallenes tale er klar

Om tre uker skal han gå selv. Spissen tror han rekker de fire, fem siste seriekampene.

  Tre uker og kanskje to, tre uker trening, så håper Kent Håvard Eriksen de strekte båndene i fotbladet skal være ok. I så fall spiller han før sesongen er over. Foto: Egil Ø. Nærland

  Det trengs, sjekk bare disse tallene:

  • Sandnes Ulf tok 1,8 poeng i gjennomsnitt per kamp da Eriksen spilte. 18 i alt.
  • Sandnes Ulf har tatt 0,6 poeng i gjennomsnitt per kamp i ti serieoppgjør uten Eriksen. 6 i alt.
  • Sandnes Ulf hadde positiv målscore 16–12 med Eriksen.
  • Sandnes Ulf har negativ målscore 8–22 uten Eriksen.

  – Kent er viktig angriper, skaper noe på egenhånd, gir rom for andre, men like viktig er han som den første av forsvarsspillerne, understreker trenerne.

  Tallene taler om det også: 12 baklengsmål med Eriksen, 22 uten.

   27-åringen er inne i sin femte sesong i lyseblått. Midt i den verste skadeperioden han har opplevd i karrieren, signerte han forbedret og ny avtale som binder ham til Sandnes Ulf ut 2021. Det satte han stor pris på.

   – Det viser at klubben bakker opp også i motgang, at jeg er en del av fremtidsplanen, og når noen nå roper etter endringer, må de ta med den situasjonen vi har vært i.

   Tilbakeskritt å skifte trener

   – Troppen har vært særlig hardt rammet av skader og sjukdom, ingen kan vente at alt funker med så mange skifter.

   – Vi har lagt en god plan, klubben og trenerne. Skulle vi skifte trenere nå, ville det vært et tilbakesteg, understreker Kent Håvard Eriksen.

   Han kommer gjerne med innspill til trener Bengt Sæternes og assistent Bojan Zajic.

   – Vi diskuterer og utveksler meninger. Klubben har funnet sin stil, litt tålmodighet med ballen, men samtidig veldig direkte når vi først angriper.

   – Det siste har jeg savnet litt, ja, at vi er mer direkte, men klart det har noe å si at jeg er ute.

   – De siste sesongene har vi vært to på topp, Pontus (Engblom) og jeg, Kjell Rune (Sellin) og jeg. I starten av denne sesongen, var det Katchi (Ogwuadu) og jeg. Det har gitt oss flere alternativer offensivt.

   – Når vi har dratt på løp, har det åpnet seg for spillerne som kommer bakfra.

   Vanskelig med mange skader

   – Folk må innse at det har vært vanskelig med så mange skader som vi har hatt, mener Kent Håvard Eriksen.

   Han er sikker på at høsten blir bedre, viser til at Vidar Nisja og Remi Johansen er på vei tilbake, at Bjørnar Holmvik og Sanel Kapidzic har kommet til blant annet.

   – Kortsiktig handler det om å få en seier og to for å bygge selvtillit. Alt kan skje i denne ligaen, også at vi spiller oss opp til kvalifiseringsplassen. Uansett er det viktig at klubben bygger videre på det vi har begynt med, understreker Kent Håvard Eriksen som er optimist på egne vegne.

   – Jeg kommer ikke til å være i maks fysisk form, men jeg kommer til å være bedre om jeg spiller halvtrent enn jeg var da jeg spilte halvskadet, lover 27-åringen fra Skarnes som har funnet roen i Sandnes og er blitt mer ekte lyseblå enn de aller fleste.

   – Håper folk støtter oss og står i stormen

   – Jeg er glad i Sandnes, i byen, i folk her. Jeg har giftet meg, har fått barn her. Folk stopper meg på gata, de bryr seg. Nå håper jeg de kommer på stadion, støtter oss og står i stormen, sier Kent Håvard Eriksen.