FLEKSIBEL: Ruben Yttergård Jenssen kan brukes i flere roller på midtbanen. Hvilken rolle han får i Brann, velger trener Lars Arne Nilsen å holde tett om. FLEKSIBEL: Ruben Yttergård Jenssen kan brukes i flere roller på midtbanen. Hvilken rolle han får i Brann, velger trener Lars Arne Nilsen å holde tett om. Foto: Paul S. Amundsen

Treneren vil ikke røpe hvilken rolle nysigneringen får i Brann

Ruben Yttergård Jenssen og Thomas Grøgaard trente med Brann for første gang onsdag.

BRANN STADION: Pressekorpset var så stort på treningsfeltet til Brann onsdag at keepertrener Dan Riisnes på fleip spurte om klubben hadde rykket ned.

Alle ville ha en bit av Branns nye spillere, fem i tallet, men Ruben Yttergård Jenssen og Thomas Grøgaard var de eneste som tok del i treningen. De andre var fortsatt i kontraktsforhandlinger i kontorlokalene.

– Det har vært mye prat og styr de siste dagene, så det var godt å endelig komme i gang med å spille fotball. Det er jo derfor jeg er her, sier Jenssen.

Vil være med på noe stort

Onsdagens økt var både hans og Grøgaards første i Brann-tøy.

– Det er en veldig sulten gjeng, full av folk som vil ha ballen og by på seg selv. Jeg har fått et veldig godt inntrykk, sier Jenssen.

De siste dagene har vært hektiske for 30-åringen. Han har fløyet fra Amsterdam til Bergen tilbake til Nederland og til sin nye hjemby igjen.

Nå er han omsider ordentlig på plass, og ser frem til å få fart på Brann-karrieren.

– Jeg har lyst til å være med på noe stort. Jeg håper jo at vi kan gi Rosenborg kamp til døren, sier han.

Kan kle flere roller

Det håper også trener Lars Arne Nilsen på. Han har følgende å si om sin nye midtbanemann:

– Ruben er en god spiller. Veldig fremoverrettet, ser løsninger fremover hele tiden. Han er rutinert, har spilt mange landskamper, har vært ute i den store verden og er nå i Bergen.

HJEMME IGJEN: Etter fem år i utlandet er Ruben Yttergård Jenssen glad for å være tilbake i Norge. Foto: Paul S. Amundsen

– Anker eller indreløper?

– Ja!

– Begge deler?

– Vi får se.

– Best som anker

Selv er Jenssen åpen for begge deler.

– Det er det samme for meg. Jeg har spilt både sittende og indreløper, både på klubb- og landslag, og det er ganske forskjellige roller. Men det viktigste for meg er at jeg blir mye involvert, sier nordlendingen med 39 landskamper.

GOD FOT: Ruben Yttergård Jenssen roses for sin gode pasningsfot og blikket han har for spillet. Foto: Paul S. Amundsen

BTs fotballekspert Erik Huseklepp, som har spilt med Jenssen på landslaget, mener at den tidligere Groningen-spilleren passer best som anker.

– Jeg synes han er best i rollen som Sivert Heltne Nilsen hadde, fordi han er en god rytmespiller. Han har aldri vært veldig målfarlig, og det er tanken at indreløperne skal være, så derfor ville jeg brukt ham dypt, sier Huseklepp, og fortsetter:

– Men Lars Arne (Nilsen) liker spillere som kan spille i forskjellige formasjoner, så jeg tror han kommer til å variere litt.

Grøgaards første økt

Hvilken posisjon Grøgaard kommer til å spille i, er det ikke knyttet like mye spenning rundt. Selv om han har vikariert som både stopper og midtbanespiller i Odd, er det primært venstreback han er.

– Det er det jeg anser meg for å være, men jeg stepper inn der laget trenger meg, sier Grøgaard.

NYE KOLLEGER: Thomas Grøgaard fikk sitt første møte med de nye kollegene i Brann onsdag. Foto: Paul S. Amundsen

24-åringen skulle egentlig ikke bli Brann-spiller før over nyttår, men ble kjøpt ut av kontrakten med Odd tirsdag.

– Da jeg fikk muligheten til å komme med en gang, var det selvsagt noe jeg hadde lyst til, sier Grøgaard, og forklarer hvorfor:

– Fremtiden min ligger i Brann, jeg følte meg veldig ønsket og vi kjemper om medaljer i Eliteserien. I tillegg ga Odd beskjed om at de ville bruke spillere som også skulle være der neste år, så det var ganske mye som talte for, sier han.

Konkurrerer med Kristiansen

Den tidligere u-landslagsspilleren spilte kamp for Odds annetlag mandag, og deltok derfor bare på første del av onsdagens Brann-økt.

TRENTE ALTERNATIVT: Thomas Grøgaard deltok bare på deler av treningen onsdag. Han spilte 90 minutter mandag og trengte derfor litt mer restitusjon. Foto: Paul S. Amundsen

Da resten av laget økte intensiteten og spilte på stor bane, sto han med de andre småskadede spillerne og heppet forsiktig med ballen.

– Grøgaard er en vi har fulgt lenge. Han kan 4–3–3. Han er en god venstreback og en spennende signering, sier Lars Arne Nilsen om sin nye back.

Han kommer til å konkurrere med Ruben Kristiansen om en plass på laget.

– I alle klubber som ønsker å kjempe om trofeer er det stor kamp om plassene, så det er helt normalt. For meg gjelder det bare å være så god som mulig, sier Grøgaard.