Chuma Anene (t.h) spilte i Vålerenga fra 2009 til 2013. Chuma Anene (t.h) spilte i Vålerenga fra 2009 til 2013. Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

Norsk Jerv-spiss klar for engelsk fotball

Chuma Anene (26) forlater Jerv til fordel for Crewe Alexandra på nivå fire i England.

– Jeg dro til England i dag og hadde medisinsk test, og ble enig med klubben. Dette var en avtale hvor både jeg og FC Midtjylland skulle bli enige med Crewe Alexandra. Det ble vi nå i kveld, sier Chuma Anene i en pressemelding.

Den norske spissen var eid av FC Midtjylland, men har siden i vår vært på utlån i Jerv. 26-åringen spilte dermed sin siste kamp for 1. divisjonslaget mot Sandnes Ulf søndag. Totalt scoret han fem mål for sørlandsklubben.

– Jeg er evig takknemlig for mottagelsen og tiden min i Jerv, og kommer til å savne folk her veldig mye. Det har vært en innholdsrik tid, med mange som trodde på meg og som har tatt meg godt imot. Det vil jeg alltid huske, sier han.

Anene har tidligere spilt for blant annet Vålerenga, Stabæk, Ull/Kisa og Amkar Perm i Russland. Han har også flere ungdomskamper for Norge.

Crewe spiller i League Two, nivå fire i England. I fjor endte klubben på 12. plass i ligaen. På begynnelsen av 2000-tallet spilte klubben i Championship.