Holmbert Fridjonsson gjorde et godt inntrykk i sin debut.

Holmbert Fridjonsson gjorde et godt inntrykk i sin debut. Foto: Marius Simensen

Bohinen om Fridjonsson: – Ser veldig spennende ut

Holmbert Fridjonsson lover at han har mer å komme med etter sin første omgang som AaFK-spiller mot Hødd.

Aalesund - Hødd 3–0

AaFK hadde små problemer med å slå Hødd 3–0 på Color Line stadion. Vebjørn Hoff, Anders Waagan og Marlinho scoret målene mot 2. divisjonslaget. Hødd skapte nesten ikke noe gjennom hele kampen, men det skal sies at heller ikke AaFK skapte så mye utenom målene.

– Jeg synes det var en god debut, men vi har fortsatt mye å jobbe med i den nye formasjonen. Jeg hadde veldig lyst til å vise meg fram med ei scoring, men headingen var for svak og midt på keeper, sier Fridjonsson til Sunnmørsposten.

Byttet ut til pause

Lars Bohinen sa torsdag at det var mulig islendingen kun spilte den første halvtimen, men mot Hødd ble han byttet ut først i pausen.

– Jeg er veldig glad for at han holdt i en omgang, men han fikk ikke så mye å jobbe med. Han er sterk i kroppen og fanger ballen godt, så har han vist på treningene at avslutningsfoten er veldig bra, sier AaFK-treneren.

– Hva synes du om det Fridjonsson har vist til nå?

– Jeg synes det ser veldig spennende ut.

– Trenger tid

Islendingen selv tror den nye 3–4–3-formasjonen kommer til å passe han godt denne sesongen.

– Jeg har spilt på en lignende måte på Island tidligere, så jeg vet dette er noe som passer meg godt. Jeg er sikker på at jeg kommer til å bli mye bedre framover, men jeg trenger tid på å komme meg i form. Det er ei stund siden sesongen på Island var over, og det merker jeg. Men det handler om å skynde seg sakte, slik at jeg ikke pådrar meg en skade.

Bohinen var passe fornøyd med 3–0-seieren over Hødd.

Karlsbakk imponerte

– Det var ei grei gjennomkjøring, der vi fikk noen svar og bekreftelser på hva vi må jobbe med. Vi hadde veldig god kontroll på kampen. Jeg hadde kanskje forventet et Hødd-lag som sto høyere og presset oss mer, men vi fikk mye ledige rom å jobbe med. Tatt i betraktning at vi nesten ikke har trent på noe offensivt, så var dette greit nok.

AaFK-treneren byttet ut nesten hele laget i pausen, som gjorde at flere unggutter fikk sjansen til å vise seg fram. En av dem som imponerte var Markus Karlsbakk, som slo den målgivende pasningen til Marlinho på 3–0-scoringen. Karlsbakk ble satt inn som vingback etter at en annen unggutt, Håvard Mork Breivik, måtte gå ut etter fem minutter i 2. omgang med et kutt i bakhodet.