HÅRETE MÅL: Trond Fredriksen har som et mål at AaFK kun skal slippe inn ett mål i snitt i serien. Men den målsetningen kan bli tøff å oppnå allerede i år, siden AaFK har sluppet inn over 50 mål begge de to siste sesongene.

HÅRETE MÅL: Trond Fredriksen har som et mål at AaFK kun skal slippe inn ett mål i snitt i serien. Men den målsetningen kan bli tøff å oppnå allerede i år, siden AaFK har sluppet inn over 50 mål begge de to siste sesongene. Foto: Staale Wattø

Bare jumboen slapp inn flere i fjor. Nå har AaFK-treneren et hårete mål.

AaFK slapp inn nest flest mål av samtlige klubber i eliteserien i fjor. Det vil Trond Fredriksen gjøre noe med i år.

AaFK slapp inn nest flest mål av samtlige klubber i eliteserien i fjor. Det vil Trond Fredriksen gjøre noe med i år.

– Altfor høyt, svarer Trond Fredriksen umiddelbart når tallet 51 nevnes. Han vet godt at tallet er antall baklengsmål AaFK slapp inn i fjor. Bare den soleklare jumboen Start (59) slapp inn flere.

– Det er ingen tvil om at vi må slippe inn færre mål. Det har vært et prioritert område for meg, og vil bli det i fortsettelsen også, sier Fredriksen.

Har sett utvikling

Allerede da Fredriksen tok over på permanent basis før fjorårssesongen var han klar på at antallet baklengsmål måtte ned.

I 2015 måtte AaFK-keeperne plukke ballen ut av nettet hele 57 ganger.

– Sånn sett er det en liten bedring fra fjoråret. Den er marginal. Men jeg synes faktisk at vi har vist utvikling. For eksempel er forskjellen ganske stor fra våren til høsten i fjor, sier Trond Fredriksen.

Tallenes tale er imidlertid ikke like klar som Fredriksen. Om serien deles på midten, er realiteten bare at ett fattig mål mer ble sluppet inn på våren.

Likevel er det ingen tvil i at AaFK framsto som et langt bedre kollektiv i fjor høst.

En del av grepene som ble tatt i fjor, er dessuten blant årsakene til at Trond Fredriksen har satt seg et hårete mål som AaFK-sjef.

– En del av målene vi slapp inn i fjor, kom på grunn av at det var dårlig balanse i laget. Det fikk vi rettet på rundt seinsommeren i fjor. I tillegg skal vi ikke glemme at begge sidebackene var nye i klubben. Det tok litt tid før vi fikk ting skikkelig på plass. Nå er laget mye mer «satt» enn det var i fjor, sier Fredriksen.

Kanskje kan den nye nederlandske midtstopperen Kaj Ramsteijn bidra til å stenge slusene i AaFK-forsvaret?

Kanskje kan den nye nederlandske midtstopperen Kaj Ramsteijn bidra til å stenge slusene i AaFK-forsvaret? Foto: Helge Skuseth

Hårete ambisjon

Og hva er målet at antall baklengsmål skal ned på?

– Først og fremst må vi hele tiden utvikle oss i riktig retning. Så kan du gjerne si at vi skal ned på ett mål i snitt. Det er en veldig tøff ambisjon, men det er dit jeg har lyst på sikt, sier Fredriksen.

I fjor var det bare Rosenborg og Brann som klarte å unngå over 30 baklengsmål.

– Hva gjør dere for å slippe inn færrest mulig mål?

– Vi må øve på det, det er soleklart. Vi må få det inn i ryggmargen. Vi skal forsvare oss bedre som en enhet og jobbe hardere for hverandre, sier Trond Fredriksen.