Tottenhams ligacupkamp blir kanskje ikke spilt tirsdag. Tottenhams ligacupkamp blir kanskje ikke spilt tirsdag. Foto: Andrew Boyers / Pool Reuters

Tottenham-kamp i fare etter flere positive koronatester hos motstanderen

Dagen før ligacupmøtet med Tottenham varsler den engelske fotballklubben Leyton Orient om at flere spillere er smittet av koronaviruset.

Leyton Orient, som holder til på fjerde nivå i engelsk fotball, skal etter planen ha besøk av Tottenham i ligacupens 3. runde tirsdag. I forkant av kampen er samtlige spillere virustestet.

Mandag opplyser klubben at flere spillere har avgitt tester med positivt resultat. Hvor mange det er snakk om er ikke kjent, men det skal være «et antall».

Leyton Orient skriver videre at Tottenham-ledelsen er informert om situasjonen, og at det raskt vil komme ytterligere informasjon om hva som skjer med tirsdagens cupkamp.

Stengte anlegg

Klubbens stadionanlegg og treningsfasiliteter er stengt inntil videre.

De positive testene skal ha blitt avgitt etter lørdagens kamp mot Mansfield. Ledelsen i Mansfield, Plymouth og Oldham – Leyton Orients tre siste motstandere i ligaen – er også informert.

Spillerne som er virussmittet er plassert i hjemmeisolasjon i tråd med smittevernreglene som er utarbeidet for fotballen og samfunnet.

Draktauksjon

Draktene Tottenham-spillerne etter planen skal bruke i tirsdagens cupkamp skal i etterkant auksjoneres bort til den veldedige organisasjonen som er etablert til minne om tidligere Spurs-spiller og Leyton Orient-trener Justin Edinburgh.

Han døde av hjertestans i fjor, bare 49 år gammel.

Tottenham-måltyven Harry Kane var i 2011 utlånt til nettopp Leyton Orient. Denne sesongen har han sponset gamleklubbens drakter. Spissen har ifølge Sky Sports kjøpt opp tre reklameplasser som alle er delt ut til veldedige organisasjoner.