Russlands nye drakt. Russlands nye drakt. Foto: Produsenten

Nå er det 1988 som gjelder

Russland og Tysklands nye drakter fra Adidas peker tilbake mot et legendarisk EM-sluttspill i 1988.

Tyskland og Russland har nylig lansert sine nye drakter som skal brukes i konføderasjonscupen i Russland i 2017 - eller prøve-VM om du vil.

Det som draktkjennere fort legger merke til, er at begge draktene har klare referanser til EM-sluttspillet i daværende Vest-Tyskland i 1988.

Til dette mesterskapet hadde Adidas kommet opp med drakter med geometriske figurer og mønstere, et grep som skulle bli brukt med vekslende hell inn på 90-tallet.

Fått med deg denne? Hva skjedde egentlig med Admiral?

Mest kjent ble kanskje Nederlands drakt, som Marco van Basten brukte da han dundret inn 2–0-målet som avgjorde finalen mot Sovjetunionen. Også Vest-Tyskland hadde en drakt med samme grunndesign, men denne grønne versjonen var en andredrakt, og ble først virkelig kjent da Tyskland brukte den i semifinalen mot England i VM to år senere.

Nederlands europamestere i 1988. Herlige geometriske figurer på draktene. Nederlands europamestere i 1988. Herlige geometriske figurer på draktene.

Jeg synes draktene fra 1988 akkurat funker, på samme måte som Tyskland og Russlands drakter anno 2016 også fungerer. Det er på grensen til å bli for tacky, men det detter ned på rette siden. Ikke rart at originale drakter fra 1988 selges dyrt på nettet.

Husker du disse? Kameruns forbudte drakter

Tysklands grønne versjon, også brukt i VM i 1990. Tysklands grønne versjon, også brukt i VM i 1990.

Hva synes du? Legg inn kommentar nederst på siden!