Matthijs de Ligts ventende overgang til Juventus ble endelig klar torsdag. Matthijs de Ligts ventende overgang til Juventus ble endelig klar torsdag. Foto: Matthew Childs / Reuters / NTB scanpix

Matthijs de Ligt signerte for Juventus

Matthijs de Ligt (19) har skrevet under på en femårskontrakt for den italienske storklubben Juventus.

Det har lenge vært meldt at 19-åringen valgte Juventus som neste karrierestopp, og torsdag bekreftet klubben at han er klar etter å ha gjennomgått en obligatorisk legesjekk onsdag.

Ajax-stjerneskuddet har signert på en kontrakt som varer til 2024. Unggutten koster Juventus rundt 750 millioner kroner (75 millioner euro).

Etter debuten for Ajax i 2016 har midtstopperen vunnet den nederlandske æresdivisjonen og cupen én gang hver i løpet av tre sesonger. I 2017 var han med som tapende finalist i europaligaen. Da var han tidenes yngste spiller i en finale i en europeisk klubbturnering.

I mars 2018 ble han Ajax' yngste kaptein gjennom tidene, og et drøyt år senere ledet han Ajax i mesterligaeventyret som endte med et knepet semifinaletap mot Tottenham.

Nederlenderen fikk 117 kamper og noterte 13 scoringer for Ajax, deriblant seiersmålet i mesterligakvartfinalen mot nettopp Juventus i april 2019.

Midtstopperen har vært ønsket av en rekke europeiske storklubber den siste tiden. Manchester United, Liverpool, Barcelona og Paris Saint-Germain var alle nevnt som mulige klubber.

(©NTB)